Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

17 August 2020
Vizualizari: 244
Comentează add

PSD vrea să depună moţiune de cenzură împotriva Guvernului în această după-amiază.

PSD vrea să depună azi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului

petruta-dinu

Foto Agerpres

PSD vrea să depună moţiune de cenzură la Parlament după-amiază.

Ar fi al doilea demers de acest fel, după o altă moțiune de cenzură, tot la adresa unui guvern condus de Ludovic Orban, care a avut succes în februarie.

"Guvernul PNL - de la pandemie la pandemită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor" este titlul noii moţiuni de cenzură, pentru că, da, aşa este, ne amintim, este al doilea demers de acest gen împotriva Cabinetului Orban, demis în februarie, reinvestit în martie, pe fondul pandemiei de anul acesta.

Aşa cum reiese şi din titlul documentului, social-democraţii le reproşează liberalilor că nu au gestionat cum trebuie pandemia de noul coronavirus şi susţin că România este o ţară în derivă, cu o economie distrusă şi un şomaj în creştere.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, declara că după adoptarea moţiunii va merge la Cotroceni cu o propunere de premier, deși şeful statului preciza recent că nu va numi un prim-ministru social-democrat.

Sunt necesare 233 de voturi pentru ca moţiunea să fie adoptată, iar altături de parlamenarii PSD sunt cei ai PRO România şi ALDE, în timp ce reprezentanții USR și PMP spun că nu este momentul pentru dărâmarea unui guvern, în vreme de pandemie.

UDMR nu a luat încă o decizie privind votul parlamentarilor săi privind moţiunea.

Textul ei va fi depus peste doar câteva ore în Parlament, ulterior conducerea legislativului trebuie să decidă calendarul dezbateri moțiunii și, bineînțeles, votul. 


Etichete (ii)motiunepandemie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live