Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Ianuarie 2020
Vizualizari: 257
Comentează add

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban, împreună cu UDMR, ca urmare a acestei decizii a Executivului.

PSD va depune o moţiune de cenzură, după asumarea răspunderii executivului

florin-lepadatu

 Foto:facebook.com/CiolacuMarcel

PSD a anunţat că va depune moţiune de cenzură la adresa Cabinetului Orban, împreună cu UDMR, ca urmare a acestei decizii a Executivului.

USR şi PMP au salutat hotărârea Executivului, iar ALDE a atras atenţia că astfel se urmăreşte forţarea alegerilor anticipate.

Reporter Iulia Gherman: "Preşedintele interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că la trei zile de la asumarea răspunderii Guvernului în parlament pentru alegerea primarilor în două tururi, PSD va depune o moţiune de cenzură.

El a subliniat că există decizii ale Curţii Constituţionale şi recomandări ale Comisiei de la Veneţia, care spun că legislaţia electorală nu trebuie schimbată cu mai puţin de şase luni înaintea scrutinului.

Marcel Ciolacu: "Vă spun că va trece această moţiune de cenzură.

Sunt ferm convins că din acest moment o să intre speculaţiile că vom intra în anticipate.

Nu vom intra în anticipate, vom demonstra că avem capacitatea de a crea o nouă majoritate parlamentară."

UDMR a anunţat că va susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, pentru că alegerea primarilor în două tururi nu este în interesul comunităţii maghiare.

De cealaltă parte, reprezentanţii USR au salutat decizia premierului de a-şi asuma răspunderea asupra acestui proiect de lege care - spun ei - a reprezentat şi principalul punct în acordul semnat de partid cu PNL înainte de învestirea executivului condus de Ludovic Orban.

PMP afirmă că angajarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin este un demers curajos, pe care formaţiunea politică îl va susţine în parlament.

Şi ALDE a declarat că susţine proiectul, dar condamnă alegerea premierului de a-şi asuma răspunderea pentru modificarea legislaţiei electorale."


Etichete marcelpsd

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live