Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

12 Decembrie 2019
Vizualizari: 577
Comentează add

Dacă în termen de 3 zile nu este depusă o moţiune de cenzură, proiectele pe care guvernul le-a promovat prin angajarea răspunderii se consideră adoptate.

PSD va contesta la CCR legi pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea

alina-bordeiasu

 

PSD va contesta la Curtea Constituţională două dintre legile pentru care Guvernul Orban şi-a angajat răspunderea în Parlament, pe motiv că ambele se află deja în procedură legislativă avansată.
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a precizat că este vorba despre proiectul de lege prin care se amână creşterea vechimii pentru accederea în magistratură şi legea referitoare la transportul intrajudeţean.
 
"Partidul Social Democrat a decis să depună o contestaţie la CCR, deoarece nouă ni se pare un conflict juridic. Atâta timp cât o lege există în dezbatere în parlament, ea o să fie asumată de către guvern. Ele, culmea, sunt într-o zonă foarte înaintată de dezbatere în parlament, atât în Senat, cea pe justiţie, cât şi transporturi, în Cameră. Este posibil ca săptămâna viitoare chiar să fie la votul final. Atunci, nu înţelegem de ce s-a venit cu o asumare", a declarat Marcel Ciolacu.
 
El a mai spus că, în acest moment, PSD nu ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva cabinetului Orban.
 
Dacă în termen de trei zile nu este depusă o moţiune de cenzură, proiectele pe care guvernul le-a promovat prin asumare se consideră adoptate.

Etichete Ludovic OrbanMarcel Ciolacu,PSDmoţiune de cenzură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live