Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Noiembrie 2015
Vizualizari: 819
Comentează add

Creşterea puterii de cumpărare a românilor şi încurajarea mediului de afaceri sunt "principalele realizări ale guvernelor Ponta"

PSD face bilanțul guvernelor conduse de Victor Ponta

radiojurnal

Foto: bucuresti.fm.

Creşterea puterii de cumpărare a românilor şi încurajarea mediului de afaceri sunt principalele realizări ale Guvernului Ponta, consideră social democraţii. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut astăzi un bilanţ al celor patru ani de mandat ai executivelor conduse de Victor Ponta.

Potrivit lui, cabinetele Ponta au preluat în 2012 o economie care începea să depăşească anii de criză şi ar fi reuşit ca în prezent să consolideze creşterea economică la 3,8%, una dintre cifrele cele mai mari din Uniunea Europeană.

"În anul 2013 s-au reîntregit salariile bugetarilor, ajungând la nivelul din anul 2010, înainte de tăierea cu 25%. În plus, de la 1 octombrie 2015 au crescut cu 25 de procente salariile personalului din sănătate şi s-au mărit cu 25% salariile din educaţie.

"Din anul 2013 s-au majorat pensiile în fiecare an, conform legii. Punctul de pensie a crescut cu 13,2 procente. Numărul de noi locuri de muncă a crescut cu 320.000 în perioada aprilie 2012 - august 2015", a spus Liviu Dragnea.

Potrivit bilanţului de guvernare, s-a redus şomajul în rândul tinerilor, inclusiv prin implementarea programului pilot "Garanţii pentru tineri". Mai mult, alocaţiile pentru copii s-au dublat, iar alocaţia de sprijin familial a crescut cu 30%.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că în prezent, deficitul bugetar este de 1,5% din Produsul Intern Brut, faţă de 5,4%, cât s-a înregistrat în anul 2011.

Liviu Dragnea: România s-a împrumutat mai puţin în exterior şi pe piaţa internă, pentru că economia a mers bine şi au fost bani. Astfel, s-au făcut economii importante la dobânzi. PIB-ul a crescut de la 133 de miliarde de euro la 158 de miliarde de euro în 2015.

În felul acesta, Guvernul Ponta a reuşit să aibă bani  pentru a face două lucruri fundamentale: să crească puterea de cumpărare a majorităţii românilor, prin creşterea veniturilor şi reducerea taxelor şi să încurajeze mediul de afaceri, prin măsuri corecte incluse în Codul Fiscal.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mai arătat că în sprijinul agricultorilor, a crescut subvenţia de plată unică pe suprafaţă cu 70% faţă de anul 2011. Peste 250 de milioane de euro s-au alocat infrastructurii şcolare pentru achiziţionarea de microbuze, programul "Internet în şcoli", rechizite gratuite şi creşterea valorii burselor pentru olimpici.

În sănătate s-au redeschis 27 de spitale din cele 69 închise în perioada guvernării Boc şi s-a introdus cardul de sănătate. Mai mult, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, va începe construcţia a trei spitale regionale la Iaşi, Craiova şi Cluj, prin fonduri europene.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a mai subliniat că în prezent, viitorul guvern are la dispoziţie aproape zece miliarde de euro, disponibilităţi în conturi, pentru acoperirea necesarului de finanţare a cheltuielilor publice brute pentru aproximativ cinci luni.

"Nu mă supăr că nu am fost invitat"

La puțin timp după prezentarea făcută de liderul PSD, fostul prim ministru Victor Ponta a declarat că "nu am fost invitat la bilanțul guvernării pe care eu am condus-o".

Într-o postare pe Facebook, Victor Ponta a precizat că "nu merge nicăieri neinvitat" și că "nu se supără" din această cauză.

"Importat este însă că s-a vorbit de bine despre guvernare!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

El a mai precizat că nu va vota mâine noul guvern Cioloș.

"Nu cred că au nevoie de votul meu. Decizia PSD despre guvernul domnului Cioloș este în regulă", a mai afirmat fostul premier.

Captură Facebook: Postarea fostului premier Victor Ponta.


Etichete bilantguvernul pontapsdbilant de guvernareliviu dragneavictor pontadacian ciolos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live