Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

15 Iulie 2019
Vizualizari: 338
Comentează add

Conducerea PSD a decis astăzi că doreşte un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, care să fie susţinut de ALDE şi de Pro România.

PSD doreşte un candidat propriu la alegerile prezidenţiale

petruta-dinu

 Foto: Arhivă.

Conducerea PSD a decis astăzi că doreşte un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, care să fie susţinut de ALDE şi de Pro România.

A fost, de asemenea, stabilită o remaniere a cabinetului Dăncilă. Petruţa Dinu a urmărit declaraţiile de după şedinţa Comitetului Executiv al PSD şi revine, în direct, cu detalii.

Comitetul executiv al PSD a decis ca senatorul de Constanța Nicolae Moga să o înlocuiască pe Carmen Dan de la Ministerul de Interne, iar Ramona Mănescu, validată astăzi de Biroul politic al ALDE, pe Teodor Meleșcanu la Ministerul Afacerilor Externe.

Cei doi miniștri au pierdut sprijinul politic din cauza percepției publice nefavorabile, arăta premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, președintele executiv al PSD, Mihai Fifor, este propunerea PSD pentru preluarea mandatului de vicepremier privind parteneriatele strategice.

La rândul său, președintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a anunțat două măsuri economice analizate în CEx. Prima se referă la plafonarea pensiilor speciale la 10.000 de lei, diferența urmând să se regăsească într-o taxă de solidaritate; a doua măsură se referă la limitarea numărului de călătorii acordate studenților pe calea ferată și a vârstei, respectiv la 26 de ani.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis ca social-demcoraţii să aibă un candidat propriu la alegerile prezidenţiale. În acest sens, social-democraţii vor începe un dialog cu ALDE şi cu Pro România pentru susținerea candidatului, care va fi validat la congresul extraordinar al PSD din 3 august.


Etichete PSDALDPRO RomâniaalegeriprezidenţialeMihai Fifor,Eugen Teodorovici,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live