Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

26 August 2021
Vizualizari: 358
Comentează add

Partidul Social Democrat cere dezbaterea şi adoptarea de urgenţă în Parlament a legii consumatorului vulnerabil.

PSD cere o lege a consumatorului vulnerabil

-

Foto: wikipedia.org.

Realizator: Partidul Social Democrat cere dezbaterea şi adoptarea de urgenţă în Parlament a legii consumatorului vulnerabil sau adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să prevadă măsurile de sprijin necesare pentru cei aflaţi în această situaţie. Este vorba despre persoane şi familii cu venituri reduse care au nevoie de ajutoare pentru energie electrică, gaz sau lemne pentru încălzire. Legea trebuie să se aplice din acest sezon rece, chiar de la începutul lunii octombrie, nu de anul viitor, aşa cum propune Guvernul - spun social-democraţii. Cătălin Purcaru:

Reporter:  Social-democraţii atrag atenţia că în ultimele trei luni ale anului consumul de energie electrică şi gaz va creşte exponenţial, iar scumpirile se vor vedea în valoarea facturilor. PSD susţine amendamente la proiectul de lege, între care subvenţionarea unei părţi din valoarea facturii şi stabilirea unui mecanism de plafonare a preţurilor la energie dacă piaţa înregistrează o creştere artificială a tarifelor. Proiectul, adoptat în luna mai în Senat, prevede că ajutorul financiar este de 250 de lei lunar pentru gaze naturale, 500 de lei pentru energia electrică şi 160 de lei pentru combustibilii solizi şi petrolieri, faţă de 80 de lei, cât era prevăzut în forma Guverunlui. Ajutoarele acordate pentru încălzire sunt în funcţie de venitul obţinut, limita maximă fiind de 810 de lei de persoană în cazul familiilor şi 1.445 de lei în cazul persoanei singure. Documentul se află la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Premierul Florin Cîţu a dat asigurări că legea consumatorului vulnerabil va fi adoptată cât mai rapid în Parlament şi a precizat că va exista în această iarnă o compensare la preţul facturilor, atât pentru persoanele vulnerabile, cât şi pentru ceilalţi consumatori.

Realizator: Şi ministrul muncii, Raluca Turcan, a declarat ieri că i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban să urgenteze dezbaterea şi adoptarea proiectul de lege privind consumatorul vulnerabil.


Etichete (ii)consumatorvulnerabil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live