Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Decembrie 2013
Vizualizari: 1003
Comentează add

Prin protocolul semnat de ministerul sănătăţii şi Coaliţia profesioniştilor din sănătate se speră identificarea blocajelor din sistemul sanitar.

Protocol de colaborare privind politicile publice în sănătate

radiojurnal

Ministerul Sănătăţii şi Coaliţia profesioniştilor din sănătate au încheiat un protocol de colaborare pentru politicile publice din sistemul sanitar.

Astfel se speră să se identifice din timp blocajele din sistem, iar situaţiile tensionate să fie mai bine gestionate, spune ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie, a anunţat că la prima rectificare bugetară va fi cerută suma de 2,5 miliarde de lei.

"Problema noastră este de a apăra demnitatea profesiei medicale, medicii să lucreze într-un sistem performant şi un sistem performant are nevoie de finanţare şi utilizăm toate pârghiile, unele din ele fiind ale Ministerului Sănătăţii.

"Asta nu înseamnă că dacă ministerul deviază noi nu vom avea poziţii critice, cum am avut şi până acuma. Dar este mai bine întâi să încerci să rezolvi pe calea dialogului; nu se poate, atunci ne arătăm forţa", spune Vasile Astărăstoaie.

Prim vicepreşedintele Federaţiei Sanitas. Marius Sepi, spune că protocolul încheiat astăzi, după o perioadă îndelungată de proteste, face posibil dialogul între părţi.


Etichete sănătateprotocoldialogblocajEugen NicolăescuVasile AstărăstoaieMarius Sepi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live