Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

27 Decembrie 2013
Vizualizari: 1180
Comentează add

La Pungeşti, în judeţul Vaslui, cei 25 de grevişti ai foamei îşi continuă şi cer companiei Chevron să renunţe la lucrările demarate în localitatea lor.

Protestul de la Pungeşti va continua

alina-darie-vaslui

Protest la Pungeşti, 7 decembrie. Foto: Facebook/Asociaţia Vira

La Pungeşti, în judeţul Vaslui, cei 25 de grevişti ai foamei îşi continuă protestele faţă de explorarea în zonă a gazelor de şist.

Unul dintre ei a avut, joi, nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, fără a fi transportat, însă, la spital.

Oamenii cer, pentru a treia zi consecutiv, companiei Chevron să renunţe la lucrările demarate în localitatea lor, iar jandarmilor le cer să-şi înceteze ceea ce ei au numit "abuzurile", pe care le reclamă de la instituirea măsurilor de siguranţă sporită, pe raza comunei.

"Oamenii de aici sunt foarte revoltaţi, pentru că inclusiv obiceiurile de iarnă le-au fost interzise, pentru că sunt considerate adunare populară", a declarat Constantin Pâslaru, activist pentru mediu şi susţinător al protestului din Pungeşti.

Joi seară, una dintre persoanele care au intrat în greva foamei, un localnic în vârstă de 84 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale din partea unui echipaj de la ambulanţă.

Starea sa, dar şi a celorlalţi este, în momentul de faţă, stabilă.

Oamenii spun că vor continua să protesteze până când jandarmii vor părăsi Pungeştiul. 

"Trei-patru maşini stau în poartă la mine. Ne-au băgat în sperieţi. Noi parcă am fi zonă de război. 

"Alte şanse nu mai avem. Luptăm de două luni, suntem epuizaţi şi fizic, probabil, nu ştiu cât o să rezistăm, dar încercăm să rezistăm cât mai mult", spune un localnic.

După incidentele grave din 7 decembrie, când protestatarii împotriva gazelor de şist au dărâmat un gard aparţinând companiei Chevron, comuna Pungeşti a fost declarată zonă de siguranţă publică, iar de atunci şi până acum, un număr mare de jandarmi este mobilizat la faţa locului, în vederea prevenirii altor incidente, aşa cum au comunicat autorităţile.


Etichete Ştiri Nord-EstPungeştiChevronlucrăriprotesteexploraregreva foamei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live