Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

18 Februarie 2021
Vizualizari: 220
Comentează add

Aproape 120 de mineri de la exploatarea minieră Lupeni, din Valea Jiului, continuă protestul spontan început ieri și refuză să iasă din subteran.

Protestul de la Lupeni continuă

ilie-pintea

Mineri. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea.

Aproape 120 de mineri de la exploatarea minieră Lupeni, din Valea Jiului, continuă protestul spontan început ieri și refuză să iasă din subteran.

 

Ei sunt nemulţumiţi de întârzierea de aproape 10 zile cu care ar urma să-şi primească salariile, deși sindicatul Muntele a semnat un protocol în acest sens cu administrația complexului energetic Hunedoara. 

 

La mina Lupeni s-au deplasat administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu, şi directorul general Samuel Dioane pentru a-i convinge pe mineri să renunţe la protestul din subteran.

 

Pe de altă parte, liderii sindicali ai minerilor se vor reuni pentru a identifica pârghiile legale prin care procesul de acordare a salariilor ar putea fi grăbit. Activitatea la celelalte mine din Valea Jiului se desfăşura, azi dimineață, în condiţii normale, dar muncitorii de la Termocentrala Mintia, care funcționează cu huila din Valea Jiului, avertiza că unitatea ar putea fi oprită din lipsa cărbunelui, pentru că nu există stocuri de iarnă. 

 

Salariile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit achitate în data de 15 a lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.

 

Societatea a rămas fără jumătate din fondurile necesare pentru salarii, în condiţiile în care de la 1 ianuarie CEH nu mai beneficiază de sumele de bani provenite din serviciile de sistem şi de ajutorul de stat pentru Mina Lonea. 


Etichete (ii)protestlupeni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live