Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

2 Aprilie 2021
Vizualizari: 267
Comentează add

Au fost și ieri proteste în unele orașe față de măsurile restrictive luate de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Protestele au continuat în unele orașe, față de măsurile restrictive luate

octavian-begu

Protest impotriva masurilor impuse de autoritati in contextul pandemiei de COVID-19, in Piata Victoriei din Capitala, 29 martie 2021. Foto: Grigore Popescu/ Agerpres  

Au fost și ieri proteste în unele orașe față de măsurile restrictive luate de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Spre deosebire de zilele precedente, manifestațiile au fost mai slabe în intensitate.

În București protestatarii s-au strâns inițial în număr foarte mic la Piața Universității, iar seara s-au deplasat către Piața Victoriei, unde au ajuns într-un număr ceva mai mare, undeva între 100 și 200 de persoane, potrivit reporterului RRA Bogdan Isopescu. Nemulțumirile sunt legate în primul rând de programul de funcționare al magazinelor, de restricțiile legate de circulația persoanelor și de obligativitatea purtării măștii în spații deschise. 

La protestul de la Oradea au participat vreo 150 de tineri. La Arad aproximativ 300 de persoane s-au adunat în fața primăriei, după care au pornit în marș, dar au fost oprite înainte să ajungă la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Pe de altă parte, câțiva arădeni au venit cu flori în vaze și le-au așezat în curtea Spitalului COVID din oraș, după cum a relatat corespondentul RRA Ioan Suciu.

-: Ne-am adunat aici să le exprimăm recunoştinţa medicilor pentru toată munca pe care o fac de un an de zile să ne salveze bolnavii, să le transmitem că nu putem să fim de acord cu toate injuriile care se aud prin piață și să le mulțumim din suflet și le transmitem sprijinul nostru.
-: Venim, cumva, în balans cu ce se întâmplă dincolo în piață. Să intri în curtea spitalului și să strigi "Asasinii!" la medici, mă gândesc dacă oamenii ăştia o să ajungă la medic vreodată cam ce o să strige atunci.
-: Ce am făcut noi astăzi poate că înseamnă ceva pentru doctorii şi toate cadrele medicale din Spitalul COVID din Arad.


Etichete (ii)protesterestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live