Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Februarie 2021
Vizualizari: 140
Comentează add

Programul protestelor a debutat pe data de 14 ianuarie cu "Caravana drepturilor sociale", pe traseul Baia Mare - Târgu Mureș - Brașov - Ploiești - București.

Proteste sindicale ale Cartel "Alfa", la Bucureşti

radiojurnal

Protest Cartel Alfa în București. Foto: Arhivă/ Cătălin Radu/ RRA

La această oră sunt programate mai multe proteste organizate de sindicaliștii de la Cartel "Alfa".

Programul protestelor a debutat pe data de 14 ianuarie cu "Caravana drepturilor sociale", pe traseul Baia Mare - Târgu Mureș - Brașov - Ploiești - București.

În aceste orașe au avut loc, de asemenea, acțiuni de protest în fața prefecturilor, cu participarea sindicatelor din zonă. În București protestul s-a desfășurat în fața Ministerului Muncii, acolo unde aproximativ 100 de oameni și-au strigat nemulțumirile împotriva înghețării salariale, dar și pentru creșterea pensiilor. 

Reporter: Alex Buzică - Măsurile de austeritate i-au scos pe sindicaliști și astăzi în stradă - de această dată, în fața Ministerului Muncii din București. Aceștia sunt nemulțumiți de înghețarea salariilor, dar și de oprirea majorării pensiilor. Aceștia cer demisia guvernului.
Printre cei care protestează sunt sindicaliști de la Cartel "Alfa", dar și de la sindicatele lucrătorilor comerciali și ai poliției și penitenciarelor din România.
-: Pe lângă revendicările care tot le-ați auzit în cursul acestor două săptămâni de la colegii mei privind înghețarea legii salarizării, privind indexarea pensiilor, privind deficitul de personal, să știți că noi avem foarte multe probleme şi de ordin administrativ. Când noi vorbim și suntem aici, 70% dintre posturile de poliție comunale nu au apă, nu au canalizare.
Reporter: Principalele revendicări ale sindicaliștilor sunt un salariu minim decent, pensii echitabile și servicii publice de calitate.
Romeo Gârneață, reprezentant Cartel "Alfa" Galați: Astăzi am venit la București din provincie, de la Galați, pentru un mare număr de nemulțumiri față de parlamentari și față de Guvernul României. Reporter: Programul acțiunilor de protest a debutat în 14 ianuarie cu "Caravana a drepturilor sociale", iar sindicaliștii spun că în această lună vor continua protestele în stradă.


Etichete (ii)protestecartelalfa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live