Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Februarie 2019
Vizualizari: 1083
Comentează add

În Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste, în această seară, faţă de prevederile Ordonanţei care modifică Legile Justiţiei.

Proteste în București și în mai multe orașe din țară

radiojurnal

În Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară au avut loc proteste, în această seară, faţă de prevederile Ordonanţei care modifică Legile Justiţiei.

Oamenii cer abrogarea actului normativ, pe motiv că aduce atingere independenţei magistraţilor şi blochează activitatea parchetelor. Revine în direct Iulian Olescu din Piaţa Victoriei, din capitală, unde mii de oameni participă la protest. Bună seara, din nou, Iulian!


Reporter: Bună seara! Protestul s-a derulat în general în mod paşnic, cu excepţia unui incident legat de carul de trasmisie al uneia dintre televiziuni. Practic un grup de protestatari au încercuit acea maşină, cerându-le celor din ea să părasească piaţă.

Jandarmii au făcut un cordon în jurul maşinii respective. În rest, protestul s-a derulat fără incidente majore.

Oamenii flutură steaguri tricolore şi scandează lozinci împotriva coaliţiei de guvernare şi împotriva corupţiei, deşi a început să ningă în aceste momente aici în Bucureşti.

Parte dintre protestatari au început însă să părăsească Piaţa Victoriei, alţii mai şi vin.

Văd că incidentul cu maşina de televiziune se acutizează un pic, se scandează în jurul acelei maşini, dar să sperăm că nu vor fi probleme şi că maşina va părăsi în siguranţă Piaţa Victoriei.
Realizator: Iulian Olescu, în direct din Piaţa Victoriei din capitală.

2.000 de persoane protestează la Cluj, cerând demisia ministrului justiţiei

După cum transmit corespondenţii Radio România Actualităţi, 2.000 de persoane protestează la Cluj, cerând demisia ministrului justiţiei, Tudorel Toader. Ei poartă pe mâini banderole albe, în semn de solidaritate cu magistraţii.

La Braşov s-au strâns în stradă peste 1.200 de persoane, cerând abrogarea ordonanţei care modifică legile justiţiei, precum şi demisia premierului. Oamenii au plecat în marş spre monumentul dedicat zilei de 15 noiembrie şi se vor întoarce în Piaţa Sfatului.

Şi la Sibiu protestează 4.000 de persoane, potrivit organizatorilor, iar în alte oraşe câteva sute: la Iaşi, Galaţi, Reşiţa, Timişoara, Oradea, Piteşti sau Constanţa.


Etichete protestelegile justitieibucurestiromaniaclujbrasovgalati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live