Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

13 Mai 2013
Vizualizari: 1722
Comentează add

La 2 ani de la primele manifestaţii ale mişcării indignaţilor, mii de oameni au protestat în Spania. Au fost criticate băncile, Guvernul, Biserica şi cancelarul Angela Merkel.

Proteste faţă de austeritate în Spania

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Proteste în Spania. Foto: Arhivă

Mii de oameni au ieşit duminică în stradă în toate oraşele mari ale Spaniei, pentru a protesta, din nou, faţă de politica de austeritate, la doi ani de la primele manifestaţii ale mişcării indignaţilor.

Au fost criticate băncile, Guvernul, Biserica şi cancelarul german, Angela Merkel.  

"Si, se puede"/"Da, se poate" - a fost lozinca cea mai strigată la Madrid, la Puerta del Sol, simbolul indignaţilor, care în urmă cu doi ani, au transformat punctul zero al capitalei spaniole în centrul revendicărilor şi al protestelor.

Pentru a marca momentul, indignaţii, - oameni de toate categoriile, tineri, dar şi oameni mai în vârsta, muncitori, şomeri, profesori - au păstrat două minute de tăcere şi au ridicat mâinile în aer, gestul de protest faţă de politica de austeritate şi a reducerilor de buget din ultimii doi ani.

Micile conferinţe sau şedinţe de grup pe diverse teme în aer liber au completat manifestaţiile de duminică, în care au fost criticaţi, pe rând, Guvernul, Biserica şi băncile, dar şi cancelarul german, Angela Merkel, considerată principaul responsabil pentru politica de austeritate în Europa.

Pe de altă parte, într-un intreviu acordat agenţiei portugheze de ştiri Lusa, premierul Mariano Rajoy a afirmat că impactul social al crizei este uriaş şi nu se poate nega că protestele în stradă sunt semnul unei democraţii sănătoase, dar că măsurile adoptate permit aşezarea bazelor pentru ieşirea din recesiune.


Etichete SpaniaprotestemanifestaţiiMadridPuerta del Solindignaţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live