Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

10 Februarie 2021
Vizualizari: 216
Comentează add

Proteste ale sindicaliştilor, pentru eliminarea inechităților salariale din sistemul public.

Proteste ale sindicaliştilor, pentru eliminarea inechităților salariale

catalin-radu

Sindicalişti afiliaţi la Federaţia Publisind protestează în faţa Palatului Parlamentului, București, 10 februarie 2021. Foto: Cătălin Radu/ RRA

Aproximativ 100 de sindicalişti afiliaţi la Federaţia Publisind au protestat astăzi, între orele 10:00 şi 12:00, în faţa Palatului Parlamentului. Este vorba de sindicalişti de la Ordine publică, penitenciare și grefa judiciară - aceștia au cerut în principal aplicarea legii cadru privind salarizarea bugetarilor și eliminarea inechităților salariale din sistemul public.

Reporterul RRA Cătălin  Radu a stat de vorbă cu președintele Federației Publisind, Ștefan Teoroc:

Ştefan Teoroc: Deranjul principal îl reprezintă această stratagemă pe care Florin Cîţu o pune în scenă, evidențiind în mod subiectiv sporuri extreme, sporuri cu adevărat poate nesimţite pe alocuri pe alocuri, însă marea majoritate a salariaților din sectorul public nu încasează astfel de sporuri. Sistemul este un sistem învechit de salarizare care a fost abrogat în 2010, dar el îl /.../ activează prin legislație tranzitorie, un sistem de salarizare bazat pe o salariu de bază infim și un număr foarte mare de sporuri. Din partea noastră, să dea de-o parte absolut toate sporurile, nu ne interesează, dar să le înlocuiască cu un salariu decent, logică, coerent, pe care să-l înțelegem.


Etichete (ii)protestesindicateinechitati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live