Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Titus Stoichiţoiu, Târgu Jiu

27 Ianuarie 2021
Vizualizari: 150
Comentează add

Pensionarii au protestat în Piața Victoriei din București, la Palatul Cotroceni şi la sediile prefecturilor din țară.

Proteste ale pensionarilor

titus-stoichitoiu-targu-jiu

Foto: Arhivă

Pensionari afiliaţi la trei mari organizații de profil au organizat, astăzi, acțiuni de protest în Piața Victoriei din București, la Palatul Cotroceni şi la sediile prefecturilor din țară.

În fața clădirii Guvernului s-au strâns 100 de oameni, care au solicitat majorarea punctului de pensie cu 40%, așa cum prevede legea votată în Parlament.

Şi în Piața Prefecturii din Târgu Jiu au protestat circa 100 de pensionari față de decizia Guvernului de a îngheța pensiile și salariile bugetarilor.

Vârstnicii mai cer recalcularea tuturor pensiilor și desființarea celor speciale. Corespondentul Radio România Actualităţi, Răzvan Stoichițoiu, a vorbit cu oamenii.


-: Am cerut recalcularea pensiilor, principiul contributivității, egalității. Din 2018 a început și nici acum nu s-a terminat. Ne-au mințit mereu.


-: Au spus că punctul de pensii se va majora cu 40%. Așa ne-au mințit până în alegeri, după alegerea au zis: mai dăm 8%. Acum nu îi dau nici pe acei 8%.


-: Nu e niciunul din PSD, nu e niciunul din PNL. Suntem oamenii acestei țări, care am construit-o, care am trecut prin greutăți mari și am suportat toate umilințele. Nu vrem să mai suportăm unmilinţe, vrem să se dea la o parte. Dacă nu sunt în stare, să plece, să ne lase, poate o venit cineva, totuși, care gândește și pentru oameni.

(RS)


Etichete pensionariproteste(RS)targu jiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live