Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 August 2021
Vizualizari: 303
Comentează add

Proteste ale agricultorilor în Piaţa Victoriei.

Proteste ale agricultorilor în Piaţa Victoriei

radiojurnal

Arhivă Foto: Cătălin Radu/ RRA

Reprezentanţii Uniunii Salvăm Ţăranul Român au protestat, joi, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de banii puţini pe care îi primesc pentru produse şi de scumpirea seminţelor.

Ei au reclamat şi lipsa unor politici publice în sectorul agricol în ceea ce priveşte comercializarea produselor autohtone.

Potrivit reporterului RRA, Florentina Varga, agricultorii vor să tragă un semnal de alarmă legat de posibila dispariţie a legumelor româneşti.


Preşedintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel: Ca satul românesc să trăiască, ca satul românesc să nu moară, avem nevoie neapărat de un ajutor de stat, de un sprijin din partea guvernului. Cu ministrul agriculturii am vorbit, întâlnirea a eșuat, nu mai avem "Programul Tomata", avem "Programul de legume în spații protejate". Singura problemă care se pune la această dată - că el a fost mutat în toamnă. Avem fonduri europene prin Programul de tranziție, care trebuiau deschise din ianuarie 2021, și am ajuns la începutul lunii septembrie și cred că ne apucă octombrie. Când finanțăm satul românesc?

 

Etichete protestesindicate(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live