Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

7 Septembrie 2020
Vizualizari: 525
Comentează add

Peste 120 de muncitori de la Termocentrala Mintia protestează la această oră, nemulțumiți de faptul că unitatea nu poate funcționa din cauza lipsei cărbunelui.

Protest spontan la Mintia

ilie-pintea

Sediul Complexului Energetic Hunedoara. Foto: Arhivă/ Ilie Pintea

Peste 120 de muncitori de la Termocentrala Mintia protestează la această oră, nemulțumiți de faptul că unitatea nu poate funcționa din cauza lipsei cărbunelui.

Președintele sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc, a precizat că este vorba de un protest spontan și că energeticienii nu cer nimic, decât să poată lucra.

El a mai spus că în ciuda sesizărilor făcute de la începutul anului și a protestelor anterioare, termocentrala a continuat să funcțiune fără un stoc tampon, cu cărbune de pe o zi pe alta.

În prezent, lucrările la calea ferata din zona Simeria îngreunează aprovizionarea termocentralei cu cărbunele din Valea Jiului, iar sindicaliștii de la Mintia spun că, în aceste condiții, se tem că nu vor putea produce încasările necesare pentru plata salariilor.

Situația este una care persistă de cel puțin doi ani, pentru că producția de cărbune a minelor din cadrul complexului energetic Hunedoara a scăzut, iar cele patru exploatări miniere în funcțiune abia acoperă necesarul zilnic al termocentralei Mintia.


Etichete protestmintiamineri(RS)hunedoara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live