Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Ianuarie 2022
Vizualizari: 320
Comentează add

Membrii Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu au declanşat un protest spontan şi ameninţă cu greva generală

Protest spontan al comisarilor Gărzii de Mediu

radiojurnal

  Foto arhiva

Membrii Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu au declanşat astăzi, pentru două ore, un protest spontan.

Ei ameninţă cu greva generală şi cer aplicarea Legii salarizării personalului din sistemul bugetar. Comisarii de mediu mai spun că atribuţiile pe care le au cresc în fiecare an, în timp ce numărul de angajaţi rămâne acelaşi la nivel naţional.


Liderul sindical Valentin Neagoe: Protestăm împotriva discriminărilor salariale. Noi din 2017 suntem păcăliţi de guvernanţi că o să avem salarizarea cum au avut-o, pe Legea salarizării, alte instituții de control. Nu putem să mai rezistăm, mai ales pe mărirea taxelor la utilități. Un comisar de mediu care are salariul de 2.600 de lei, nu știu dacă este corect față de atribuţiile care se măresc de la an la an. Suntem decişi să intrăm în grevă generală.


Realizator: Şeful Gărzii de Mediu, Marioara-Artemis Gătej, a precizat pentru postul nostru de radio că cererile sunt justificate şi că va face tot ceea ce este posibil pentru rezolvarea acestor probleme.


Marioara-Artemis Gătej:  Suntem pe ultiam sută de metri să obţinem o egalizare a teritoriului cu structura centrală din punct de vedere al salarizării, prin modificarea unui act normativ. Mai avem de trecut de Comisia de mediu din Camera Deputaților și de plenul Camerei Deputaților. Am speranță că poate în maximum o lună de zile să se reglementeze problema aceasta. Pe de altă parte, rămâne cealaltă problemă, cu înghețarea salariilor, care știți că este stabilită prin lege și faptul că, totuși, salarizarea la nivelul Gărzii Naționale de Mediu este mult sub nivelul celorlalte instituții cu atribuții de control.


Etichete garda de mediuproteste(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live