Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

28 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1867
Comentează add

Potriviut declaraţiilor şefului Direcţiei de sănătate publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, activitatea spitalului nu a fost afectată de protestul spontan al angajaţilor.

Protest la spitalul din Tecuci

maria-mandita-galati

Foto: Arhivă.

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului municipal din Tecuci au ieşit, astăzi, la prînz, în curtea spitalului, nemulţumiţi că nu şi-au încasat nici pînă acum salariile pe care trebuia să le primească de pe 15 noiembrie.

Potriviut declaraţiilor şefului Direcţiei de sănătate publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, activitatea spitalului nu a fost afectată de protestul spontan al angajaţilor.

Spitalul Municipal Tecuci nu a mai putut acorda salariile celor circa 400 de angajaţi, din cauză că banii pe care CJAS trebuie să îi aloce unităţii pentru acest lucru au fost viraţi de CJAS în contul unei datorii pe care Spitalul municipal Tecuci o are de plătit către SC Sanomed. 

Este vorba despre suma de peste 1,6 milioane lei. Spitalul municipal Tecuci a încheiat în 2011 un contract cu firma Sanomed care urma să preia laboratorul de analize medicale din unitate.

Cele două părţi nu şi-au respectat obligeţiile contractuale, motiv pentru care au ajuns în instanţă.

Judecătorii au decis ca Spitalul municipal Tecuci să achite firmei Sanomed datoria de 1,6 milioane de lei.

Pe 22 noiembrie, CJAS a virat în contul executorului judecătoresc al firmei Sanomen datoria de 1,6 milioane de lei, pentru că altfel conturile CJAS ar fi fost blocate, a explicat directoarea CJAS Elena Vrabie. 

Urmează ca în această seară să se poarte o dicuţie la Prefectura Galaţi pentru a se găsi o soluţie pentru plata angajaţilor spitalului din Tecuci. 


Etichete Tecucispitalprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live