Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Firu, Dolj

19 Iunie 2014
Vizualizari: 1847
Comentează add

Membrii Sindicatului Unimedical Craiova au pichetat azi sediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, nemulţumiţi de situaţia din sistemul sanitar.

Protest la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj

florin-firu-dolj

Foto: arhivă.

Câteva sute de cadre medicale din Dolj, membre ale Sindicatului Unimedical Craiova, au pichetat în această dimineaţă sediul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, nemulţumite de situaţia din sistemul sanitar.

Dotările, condiţiile în care lucrează, dar mai ales salariile sunt principalele motive de protest spun membrii sindicatului:

"Vrem dreptate! :Avem vechime peste 30 de ani şi avem 11 milioane salariu pe care-l luăm în mână! Nu mai putem face faţă".

Peste 300 de cadre medicale din Craiova au participat la acţiunea de protest din faţa Spitalului Judeţean.

Cele mai importante revendicări fiind mărirea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor din unităţile sanitare.

"Avem lipsă de materiale şi de medicamente sanitare în spitale. Cuţitul a ajuns la os în sistemul de sănătate", spune Ion Cotoşman, preşedintele Sindicatului Unimedical Craiova.

Lipsa unui loc de muncă pentru medicii rezidenţi a fost o altă problemă din sănătate, adusă în atenţie de vicepreşedintele Sindicatului Pro Medica Craiova, doctor Eleodor Daniel Cârstoiu.

"La ora actuală avem mii de rezidenţi care aşteaptă încă apariţia unui loc de muncă. Şi noi ne mirăm că ei încearcă să plece din ţară", a declarat Eleodor Daniel Cârstoiu.

Protestul de astăzi al sindicaliştilor din sănătate de la Craiova nu are legătură cu cele anunţate de Federaţia Sanitas pentru săptămâna viitoare, deşi nemulţumirile sunt aceleaşi: sindicaliştii de la Dolj consideră însă că acţiunile trebuie să aibă loc acolo unde personalul lucrează, şi nu la instituţiile centrale de la Bucureşti.

De luni, membrii Sanitas vor picheta sediile unor ministere din Capitală.


Etichete Ştiri Sud-VestDoljcadre medicaleSindicatul Unimedical CraiovapichetsalariumediciSanitasPro Medica Craiova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live