Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

4 Iulie 2013
Vizualizari: 1198
Comentează add

Câteva sute de angajaţi dar şi disponibilizaţi de la Oltchim protestează în faţa combinatului cerând drepturile salariale restante pe lunile aprilie şi mai.

Protest la Oltchim pentru recuperarea salariilor restante

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Proteste la Oltchim. Foto arhivă.

Aproximativ 200 de salariaţi, dar şi disponibilizaţi ai Oltchim au protestat din nou în faţa combinatului din Râmnicu-Vâlcea, cerând acordarea drepturilor salariale restante.

Oamenii îşi cer drepturile salariale restante pe lunile aprilie şi mai, dar şi banii pe decembrie băgaţi la masa credală.

Conducerea societăţii le-a transmis însă că momentan Oltchimul nu deţine bani pentru plata lefurilor şi nici pentru concedii.

De asemenea, salariile compensatorii pentru disponibilizaţi vor fi acordate abia din luna octombrie, după cum a precizat în urmă cu aproximativ trei săptămâni administratorul judiciar Gheorghe Piperea.

Totuşi, oamenii susţin că vor continua protestele şi vor intra în greva foamei începând de săptămâna viitoare, dacă vineri nu le vor fi acordaţi bani, după cum le-a promis conducerea societăţii, în funcţie de lichudităţile combinatului.

Ministrul economiei Varujan Vosganian a declarat că închiderea şi lichidarea combinatului, aşa cum au sugerat reprezentanţii FMI, iese din discuţie în condiţiile în care Oltchim este valoros.

"Oltchim este unul dintre cele mai importante obiective economice ale României.

"Oltchim este unul dintre jucătorii importani din domeniul său, dar cel mai important lucru dintre toate şi despre care nu s-a vorbit absolut deloc până acum, este acela că Oltchim, dincolo de brandul său, deţine un număr considerabil de brevete de invenţii, un portofoliu care este evaluat la multe zeci de milioane de euro" a afirmat în urmă cu aproximativ o lună Varujan Vosganian.

La jumătatea lunii mai, angajaţii Oltchim au mai organizat un protest în cursul căruia au blocat drumul naţional 65 B.


Etichete OltchimprotestecombinatdisponibilizăriadministratorGheorghe Piperea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live