Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (continuare) Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

27 Martie 2018
Vizualizari: 932
Comentează add

Peste 300 de reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas din 15 judeţe şi Bucureşti au pichetat astăzi Ministerul Sănătăţii.

Protest la Ministerul Sănătăţii

adriana-turea

Foto: Adriana Turea

Peste 300 de reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas din 15 judeţe şi Bucureşti au pichetat astăzi Ministerul Sănătăţii, cerând creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, precum şi renunţarea la plafonarea sporurilor.

Reporterul RRA Adriana Turea a stat de vorbă cu unii dintre protestatari:

-: Suntem alături de colegii noştri de la asistenţă medicală şi asistenţă socială. Nu este normal ca la această oră să nu avem un regulament de sporuri. Luna viitoare, colegii noştri din asistenţă socială şi asistenţă medicală nu-şi vor primi salariile deoarece ministrul sănătăţii şi ministrul muncii tărăgănează aplicarea regulamentului de sporuri. Nu se poate să fie o discrepanţă salarială. Pentru toată lumea trebuie să fie majorări salariale. În plus, vrem un contract solid de muncă pe ramura de asistenţă socială şi asistenţă medicală.

-: Legea 153 ne-a adus numai nemulţumiri. Totodată, scoaterea unui regulament de sporuri care ar fi corespunzător pentru noi, oferta ministerului în proiect nu este bună întrucât o serie din colegi o să piardă un procentaj de sporuri destul de mare.

-: Nu mi se pare corect ca personalul TESA să fie discriminat.

-: Vrem să avem şi noi prins în Legea salarizării, corespunzător celor care participă la actul medical.

Membrii Sanitas spun că vor continua să protesteze, iar următoarea pichetare va fi peste două zile la Ministerul Muncii.

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat săptămâna trecută că legea trebuie respectată şi că nu va renunţa la Anexa 10 din Regulamentul de sporuri - ne-a transmis reporterul RRA Adriana Turea.


Etichete Ministerul SănătăţiiprotestpichetSanitas

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live