Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Vasilescu

8 Noiembrie 2017
Vizualizari: 1293
Comentează add

UPDATE ora 15.30 -În Piaţa Victoriei a fost prezent şi preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa" care a declarat că sindicatele vor să apeleze la Avocatul Poporului.

Protest la Guvern împotriva modificării Codului Fiscal (LIVE UPDATES)

daniela-vasilescu

Protest în Piața Victoriei, azi, (8.11.2017). Foto: Daniela Mănuță

UPDATE ora 15.30 - Suntem în direct cu reporterul nostru, Danela Mănuţă, care a stat de vorbă cu manifestanţii. Care sunt nemulţumirile oamenilor, Daniela?

Reporter: Oamenii se tem de faptul că este posibil să le scadă salariile în urma transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat şi, mai spuneau ei, sunt nemulţumiţi de faptul că guvernul nu a ţinut cont de recomandările sindicatelor şi patronatelor şi anume acela de a nu adopta această ordonanţă de urgenţă.

Acum au mai rămas în Piaţa Victoriei până într-o sută de persoane care au fluiere, pancarte şi diferite mesaje şi care au cerut în mai multe rânduri demisia guvernului.

În Piaţa Victoriei a fost prezent şi preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, care a declarat că sindicatele au în vedere să apeleze la Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională ordonanţa de modificare a Codului Fiscal.

Bogdan Hossu: Dorim să vedem ce face guvernul astăzi. Pe textul respectiv o să analizăm forma finală a textului, pentru că am înţeles că a suferit modificări faţă de ceea ce ştie toată lumea. Avem două căi de atac legate de încălcarea dreptului de proprietate, pe de-o parte, şi de ceea ce este prevedere în Codul Fical al echilibrului de fiscalitate între părţi care se încalcă, vom ataca la Avocatul Poporului şi vom muta manifestările acolo, pentru că sperăm să convingem avocatul să înainteze Curţii Constituţionale în vederea analizării sesizările noastre.

Reporter: Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale în Piaţa Victoriei şi nu au fost înregistrate incidente la acest protest.

UPDATE ora 14.00 - În faţa Guvernului, în Piaţa Victoriei câteva sute de persoane protestează faţă de intenţia executivului de a dopta ordonanţa cu noile măsuri fiscale.

Știrea inițială

În faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, câteva zeci de persoane protestează la această oră, faţă de modificarea Codului Fiscal. 

Au venit în jur de peste 100 de persoane până la această oră, aici, în faţa Guvernului.

Protestul a fost iniţiat pe reţelele de socializare faţă de intenţia Guvernului de a adopta, prin ordonanţă de urgenţă, modificări la Codul fiscal care prevăd, printre altele, transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

De altfel, nemulţumiri faţă de acest proiect şi-au exprimat şi patronatele, cât şi sindicatele, în această dimineaţă, Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa a transmis un comunicat de presă, prin care îşi reafirma poziţia de respingere a acestui proiect fiscal.

Cartel Alfa mai susţine că transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, reprezintă de fapt creşterea contribuţiilor angajaţilor de la 32,5%, la 45%.

În zona Pieţei Victoriei se circulă fluent, nu sunt probleme.

La faţa locului sunt echipaje de poliţie şi de jandarmi.


Etichete protest la guvernoug cod fiscalguvernpiata victoriei protestecartel alfamodificari la codul fiscaljandarmibogdan hossu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live