Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

2 Decembrie 2020
Vizualizari: 322
Comentează add

Protest în faţa Palatului Cotroceni

alex-lancuzov

Foto: Alex Lacuzov

Câteva zeci de persoane care susțin dezvoltarea infrastructurii rutiere în Moldova protestează în fața Palatului Cotroceni din capitală. Oamenii sunt nemulțumiți că în ciuda promisiunilor făcute până acum autoritățile nu au reușit să construiască o autostradă care să lege această regiune de restul țării.

Reporterul nostru Alexandru Lancuzov este acum în direct și ne spune care sunt revendicările protestatarilor.

Reporter: Oamenii au venit din mai multe județe ale Moldovei și cer finanțare europeană pentru segmentul Târgu Mureș - Târgu Neamț, un tronson de 200 km la care de abia se reactualizează studiul de fezabilitate, noul termen de finalizare pentru această documentație tehnică fiind a doua parte a anului viitor.
 
În schimb, pentru segmentul Târgu Neamț - Iași - Ungheni de 100 km, proiectul este și mai întârziat. Compania de drumuri a lansat săptămâna trecută licitația pentru revizuirea studiului de fezabilitate.
 
Reprezentanții asociațiilor civice cer echitate pentru Moldova și trecerea Carpaților și prin infrastructura rutieră, astfel încât județele din Moldova să fie legate cu rețeaua de autostrăzi din Europa.
 
Realizator: A fost în direct reporterul RRA Alexandru Lancuzov, care a mai informat că peste câteva ore va fi inaugurată varianta ocolitoare a municipiului Bacău, tronson care face parte din autostrada A7. Președintele Klaus Iohannis va participa la acest eveniment.
 
(PH)
 

Etichete protestCotroceniautostrada Moldovei(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live