Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

20 Martie 2021
Vizualizari: 769
Comentează add

UPDATE ora 22.00 - Pericolul pe care îl reprezintă coronavirusul a fost contestat azi în stradă și la Brașov, Galați sau Sibiu, dar cea mai mare participare a fost la București.

Protest în Bucureşti faţă de restricţiile impuse de pandemie

catalin-radu

Aproximativ 200 de persoane protestează în centrul capitalei faţă de restricţiile impuse de pandemie, faţă de vaccinare, dar şi faţă de "reţelele 5G". (20.03.2021) Foto: Cătălin Radu.

UPDATE: 21.03.2021, ora 9.30 - Un număr de 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 29.950 de lei, au fost aplicate sâmbătă atât organizatorilor, cât şi unora dintre participanţii la manifestaţiile publice care au avut loc în zonele Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii, Parc Izvor şi zona statuii Leu, informează Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă, organizatorii acţiunilor au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depăşirea numărului maxim de 100 de participanţi, nu au asigurat respectarea de către aceştia a celorlalte măsuri de protecţie sanitară, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 293 din 10 martie 2021 şi nu au respectat locul de desfăşurare a activităţilor declarate.

Participanţii la adunările publice au fost sancţionaţi pentru că nu au respectat măsurile individuale de protecţie sanitară.

UPDATE ora 22.00 - Pericolul pe care îl reprezintă coronavirusul a fost contestat azi în stradă și la Brașov, Galați sau Sibiu, dar cea mai mare participare a fost la București, unde s-au adunat câteva mii de persoane care au protestat față de măsurile de prevenție, față de vaccinare, despre care susțin în mod eronat că e obligatorie, dar și împotriva tehnologiei 5G.

În capitală au fost organizate chiar două mitinguri, în Piața Victoriei și la Universitate, urmate de marșuri încheiate în această seară la Parlament și la sediul Președinției

UPDATE: Ora 16.30 - Mai multe sute de persoane protestează în această după-amiază, în capitală, faţă de măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului, împotriva vaccinării, dar şi a tehnologiei 5G.

Reporterul RRA, Cătălin Radu, transmite că este vorba de două manifestaţii separate - una în faţa sediului Guvernului din Piaţa Victoriei, iar cealaltă în zona fântânilor de la Universitate - dar la care se exprimă aceleaşi nemulţumiri.

Mulţi dintre participanţi nu poartă măşti de protecţie, unii au venit din afara Bucureştiului, alţii sunt însoţiţi de copii.


Reporter: Consideraţi că nu este un pericol pentru noi acest virus?


Protestatar-: "Eu consider că nu este virusul, pe cât este manipularea".


Protestatar-: "Eu am ieşit, în primul rând, că nu vreau să port mască".


Reporter: Dar, totuşi, aveţi mască?


Protestatar-: "Am mască, dar nu este sănătos. Dacă o ţin prea mult, nu pot să respir. În al doilea rând, nu sunt obligată să mă vaccinez. Este decizia mea dacă vreau să mă vaccinez sau nu și mi se pare un abuz pe poporul român cu restricții".


Reporter: Dumneavoastră de unde aţi venit?


Protestatar-: Din Bacău.


Reporter: Vă văd fără mască. Nu vă e frică?


Protestatar-: "Nu îmi este frică că sunt amendat, nu îmi este frică de virus. Sunt șofer de tir. Umblu toată țara asta. Nu mi s-a întâmplat nimic".


Protestatar-: "Eu am o pancartă pe care scrie că nu e în regulă deloc această tehnologie 5G, care e și o tehnologie militară, lucru care se știe mai puțin. Este Ziua Internațională anti-5G".


Reporter: Vă văd cu o icoană mână și cu pancarda pe care scrie: Băcăul, jos masca! Nu vaccin.


Protestatar-: "Da, de asta am şi venit aici la București să protestăm împotriva vaccinului, a măștii, pentru că există o minciună foarte mare. Nu am văzut pe nimeni să moară de așa ceva"

---Știrea inițială---

Ora 15.00 - Aproximativ 200 de persoane protestează la această oră în centrul capitalei faţă de restricţiile impuse de pandemie, faţă de vaccinare, dar şi faţă de reţelele 5G.

Participanţii intenţionează să manifesteze în mai multe zone ale Bucureştiului în această după-amiază.

Jandarmeria reaminteşte că, din motive de sănătate publică, trebuie păstrată distanţa faţă de celelalte persoane, iar masca să fie purtată corespunzător.

În plus, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la mitinguri sau demonstraţii trebuie să fie de maximum 100.

La Terapie Intensivă sunt internați un număr record de 1.324 de pacienți

Un număr de 6.096 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 37.000 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează sursa citată.

În Bucureşti sunt 1.433 de cazuri noi. În cinci judeţe, numărul cazurilor noi se situează peste 200: Timiş - 377, Cluj - 293, Ilfov, Braşov - 263, Dolj - 200.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 112 de noi decese, iar la Terapie Intensivă sunt internați un număr record de 1.324 de pacienți.

GRAFIC: (Click pe poză pentru mărire) - Incidența cumulată a cazurilor la nivel județean în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Sursa: stirioficiale.ro

grafic incidenta

(RS)


Etichete protestrestrictiibucuresti5Gvaccinare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live