Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

9 Noiembrie 2020
Vizualizari: 176
Comentează add

Medicii veterinari concesionari din județul Botoșani au declanșat, luni, seria protestelor pe care le anunță pentru întreaga săptămână.

Protest al veterinarilor din Botoșani

florin-lepadatu

Foto: Arhivă

Medicii veterinari concesionari din județul Botoșani au declanșat, luni, seria protestelor pe care le anunță pentru întreaga săptămână, transmite corespondenta RRA la Botoșani Gina Poenaru.

Aceștia au pichetat sediul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în semn de protest față de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care nu respectă contractele încheiate cu medicii veterinari de liberă practică. Medicii concesionari spun că nu și-au primit sumele aferente lunii august (10.000 de lei fără TVA), care ar fi trebuit achitate încă din septembrie.
 
Deasemeni, corespondenta noastră mai spune că veterinarii reclamă faptul că lipsa finanțării le blochează activitatea și au cerut majorarea tarifelor pentru manopera prestată şi alocarea de fonduri pentru achiziţionarea echipamentelor sanitare de protecţie în contextul pandemiei de Covid-19, în condițiile în care 10% dintre medicii veterinari au fost infectați.
Tarifele au rămas la 26 de lei de exploataţie şi nu acoperă nici 50% din timpul cheltuit.
 
Mihai Țurcanu, directorul interimar al instituției, citat de Gina Poenaru, le-a transmis că blocajul a survenit la nivel central.
 
Colegiul Medicilor Veterinari a decis că, începând de luni, 9 noiembrie, medicii veterinari își suspendă activitatea pe perioadă nedeterminată.
În acest timp, se va asigura asistență de urgență pentru deținătorii de animale, însă nu vor fi efectuate celelalte operațiuni: identificarea animalelor, livrarea și vânzarea lor.

Etichete protesteveterinari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live