Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

24 Mai 2018
Vizualizari: 744
Comentează add

Taximetriştii din Bucureşti au ieşit la protest între Podul Băneasa şi Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni.

Protest al taximetriștilor între podul Băneasa și Aeroportul Otopeni

alex-lancuzov

 Foto: Arhivă.

Câteva zeci de taximetrişti din Bucureşti au ieşit la protest între Podul Băneasa şi Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni, cerând interzicerea firmelor de transport persoane Uber şi Taxify.

Cum se circulă acum şi cât de afectat a fost traficul, ne spune reporterul nostru, Alex Buzică.

Reporter: Într-adevăr, traficul este îngreunat. Trebuie să le spun ascultătorilor că protestele au început de luni seară, când în Aeroportul Otopeni a fost afişat un mesaj prin care cei prezenţi nu mai puteau comanda taxi.

Acesta este un semn de protest, o formă de manifest contra celorlalte servicii de taximetrie din Bucureşti, ca Uber, dăm aici exemplu, spuneau taximetriştii, care, cred ei, că funcţionează ilegal.

La această oră se circulă infernal, aşa cum se circulă de altfel în fiecare zi în Bucureşti. Dar, vă daţi seama, alte sute de taximetrişti care merg foarte încet spre Otopeni. Traficul este un infern, aş putea să spun.

Sute de taximetrişti merg în aceste momente către Otopeni, unii dintre ei cred că ne ascultă chiar în aceste momente.


Realizator: Poliţia a intervenit, Alex? Poliţia.


Reporter: Am văzut poliţie în principalele intersecţii din Bucureşti, dar nu cred că pentru acest lucru sunt ei acolo, ci ei sunt în fiecare seară şi încearcă să se descurce şi ei, să defluidizeze traficul cum pot. Trebuie să vă spun că taximetriştii protestează contra serviciilor "right sharing" şi ei sunt nemulţumiţi, spunea cu puţin timp unul dintre aceştia, că în Aeroportul Otopeni nu se ia nicio măsură contra transportului ilegal de persoane, cum numesc ei.


Realizator: Alex, cât estimezi că va mai dura această situaţie?


Reporter: Cred că această situaţie, mai ales traficul, cred că o să îşi revină la normal în jurul orei 19:45-20:00, când, cred că toată lumea o să fie la casele lor şi aceşti taximetrişti o să se reîntoarcă înapoi în Bucureşti, dar mulţi dintre ei au spus că aceasta nu va fi ultima zi de protest şi că vor încerca să ia aprobare şi să blocheze circulaţia în principalele artere din Bucureşti.


Etichete protesttaximetristibucurestipodul baneasaaeroportotopeniubertaxify

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live