Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

16 August 2022
Vizualizari: 319
Comentează add

Sindicaliştii din Poliţie au ieşit în stradă, în faţa Ministerului de Interne şi în faţa Ministerului Muncii.

Protest al sindicatelor din poliţie

diana-surdu

Ministrul muncii, Marius Budăi, a discutat cu sindicaliştii in timpul protestului sindicatelor din poliţie, Bucuresti, august 2022. Foto: Diana Surdu

Realizator: Cătălin Gomboș - Sindicaliştii din Poliţie au ieşit în stradă din nou, de această dată în faţa Ministerului de Interne şi în faţa Ministerului Muncii, după ce săptămâna trecută au pichetat Ministerul de Finanţe. Poliţiştii susţin că drepturile lor şi ale pensionarilor militari sunt în continuare ignorate de Guvern şi solicită aplicarea Legii-cadru a salarizarii 153, mărirea unor sporuri şi actualizarea normei de hrană. Vasile Zelca, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor:

Vasile Zelca: Trebuie să atragem atenția arcului guvernamental că ne dorim o normalitate în ceea ce privește salarizarea polițiștilor, de fapt, a familiei ocupaționale apărare, ordine publică, siguranță națională, pentru că noi trebuie să acționăm la pachet, nu avem altfel cum. Ne dorim o normalitate, cum am spus mai devreme și acest guvern să înțeleagă că de la 1 ianuarie 2022 este restant către noi în ceea ce privește drepturile salariale, să nu mai manipuleze niciun politician opinia publică, că noi cerem majorări. Noi nu cerem majorări, noi cerem să ni se achite restanțele pe care le avem de încasat începând cu 1 ianuarie 2022, dată de la care Legea 153 privind salarizarea bugetarilor trebuia aplicată în întregul său.

Realizator: Ministrul muncii, Marius Budăi, a ieşit din sediul ministerului şi a stat de vorbă cu sindicaliştii din Poliţie.

Marius Budăi: Ceea ce nu s-a făcut în doi ani de zile nu se poate face peste noapte și în general prefer să fiu sincer decât să pun capul în jos ulterior. Noi trebuie să avem grijă de marea masă de salariați, avem salariați în mediul privat, aici avem nevoie de o discuție onestă cu sindicatele și patronatele pentru a identifica o soluție pentru majorarea salariului minim.

Reporter: Cât ar putea primi un polițist? 150 de lei? 200 de lei? Sindicaliștii vorbesc de aproximativ 150 de lei. Vor primi măcar acești bani?

Marius Budăi: Cu siguranță asta ne dorim, asta a fost și ordonanța pe care am pus-o în transparență la Ministerul Muncii, asta rediscutăm acum, astăzi, în ședința de coaliție. Sunt alte măsuri pe care le gândim în coaliție în domeniul energiei și în tot ceea ce înseamnă motivele din cauza cărora am ajuns la aceste majorări de prețuri și trebuie să găsim soluții.

Realizator: Mâine, sindicaliştii din Poliţie vor picheta sediile Guvernului, PSD şi PNL


Etichete (ii)Poliţieprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live