Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

19 Noiembrie 2020
Vizualizari: 353
Comentează add

Aproximativ 100 de membri SANITAS au venit in fata Parlamentului cu gandul la zecile de cadre medicale care au pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Protest al Federației Sanitas în fața Parlamentului

adriana-turea

Foto: Adriana Turea.

Federația SANITAS din România s-a aflat în fața Parlamentului României, într-o noua acțiune a tăcerii, a doliului, a respectului față de toate victimele de până acum ale sistemului sanitar românesc.

Aproximativ 100 de membri SANITAS au venit in fata Parlamentului cu gandul la zecile de cadre medicale care au pierdut lupta cu virusul SARS-CoV-2.  

Ei considera ca sistemul sanitar este în paragină si condamnă indiferența și inconștiența autorităților care sunt responsabile de managementul instituțiilor de sănătate din România ultimilor 30 de ani.

De asemenea, ei sunt nemulțumiți pentru ca nu exista o strategie naționala reala și coerenta de reformare a sistemului de sănătate.


Continuând protestul intitulat MANIFEST PENTRU VIAȚĂ, Federația SANITAS dorește să atragă atenția tuturor partidelor politice că este timpul să își lase deoparte culoarea politică și să își așeze specialiștii la aceeași masă pentru a reda populației dreptul constituțional la ocrotirea sănătății într-un sistem sanitar public la standarde europene!

Acest lucru înseamnă infrastructură modernă, specialiști bine pregătiți și corect retribuiți și management competent la toate nivelurile.

(RS)


Etichete federatia sanitasprotestguvernmanifest pentru viata(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live