Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Radu

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 102
Comentează add

Sindicaliştii din administraţia publică, poliţie, penitenciare şi grefa judiciară continuă să-şi exprime nemulţumirile faţă de hotărârea privind îngheţarea salariilor bugetarilor.

Protest al Federaţiei PUBLISIND în faţa Ministerului Muncii

catalin-radu

Foto: Cătălin Radu

Sindicaliştii din administraţia publică, poliţie, penitenciare şi grefa judiciară continuă să-şi exprime nemulţumirile faţă de hotărârea privind îngheţarea salariilor bugetarilor.
 
Federaţia PUBLISIND, afiliată la Blocul Naţional Sindical, a organizat astăzi, în faţa Ministerului Muncii, un protest pentru a revendica drepturile membrilor din sindicatele afiliate. Preşedintele Federaţiei, Ştefan Teoroc, spune că Executivul trebuie să respecte legislaţia aprobată de Parlament în domeniul salarizării şi să asigure indexarea salariului minim în funcţie de creşterea preţurilor de consum.
 
- Practic, doar 500.000 din cei 5 milioane de lucrători ai României suferă pentru declarata criză provocată de pandemie.
Aurelian Ghiţă: Sunt vicepreşedintele Ligii pentru apărarea drepturilor pensionarilor militari, Aurelian Ghiță, colonel în rezervă. Protestăm pentru abrogarea Ordonanțelor 57 și 59 din Legea 223 pe 2015, care a fost dată de doamna Olguța Vasilescu și continuată de toți miniștrii muncii care au urmat.
 
- Acest guvern încalcă legea. Sunt liderul de sindicat de la Penitenciarul Spital București Jilava, care este un spital COVID. În  momentul de față, tot personalul auxiliar nu primește acest spor, numai personalul sanitar. Problema mare, care se pune în acest moment, e că avem familii. Noi ne expunem, avem deținuţi acolo cu COVID şi este o mare problemă că acest spor nu se acordă și personalului auxiliar.
 
Realizator: Sindicaliştii au anunţat că săptămânal, în fiecare zi de miercuri, la ora 10:00, vor protesta în faţa unei instituţii din Bucureşti, dar şi la câteva prefecturi din ţară, pentru a-şi cere drepturile legale. Proteste sunt astăzi şi la prefecturile din Bacău, Timişoara şi Cluj.
 
(PH)

Etichete sindicatePublisindMinisterul Muncii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live