Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Ianuarie 2022
Vizualizari: 241
Comentează add

Câteva zeci de elevi protestează în faţa Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de modificarea criteriilor de acordare a burselor.

Protest al elevilor în faţa sediului Ministerului Educaţiei

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Câteva zeci de elevi protestează în faţa Ministerului Educaţiei, fiind nemulţumiţi de modificarea criteriilor de acordare a burselor. Reprezentanţii asociaţiilor de elevi spun că peste 700.000 de tineri vor pierde bursele şi cer majorarea costului standard pentru fiecare copil care merge la şcoală. Reporterul RRA Felicia Mocanu, a fost la faţa locului şi a aflat care sunt solicitările protestatarilor.

*
Reporter: Felicia Mocanu
Protestatari:
- "Ignoranţă!"
- "Demisia!"
Reporter: Pentru ce protestezi?
-: Pentru faptul că mi-a fost dată media de 9,50 pentru a primi bursele de merit. Sper să se schimbe acest lucru cu ajutorul  nostru.
-: Pentru ignoranţa adusă de ministrul educaţiei faţă de atât de mulţi elevi care îşi dau silinţa cât de mult pot în această pandemie îngrozitoare.
-: Pentru măsurile luate de ministrul educaţiei, în neconcordanţă cu dorinţele elevilor din toată ţara şi lipsa de comunicare şi de ascultare a elevilor.
-: Protestez deoarece bursele sunt meritul elevilor.
 
Mai multe asociaţii ale elevilor au anunţat ieri că vor ataca în instanţă ordinul prin care se modifică pragul mediei pentru acordarea burselor de merit, de la 8,50 la 9,50.
 
Potrivit noului ordin, creşte media şi în cazul burselor de studiu, care vor fi acordate de la 7,50, faţă de 7,00 cât era acum. Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune însă că anul acesta bugetul alocat burselor este de aproape patru ori mai mare decât cel de anul trecut.
 

Etichete ministerul educatieiprotestelevi(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live