Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 23 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

22 Noiembrie 2014
Vizualizari: 923
Comentează add

Câteva mii de persoane au participat astăzi la o manifestaţie organizată la Budapesta de sindicatul cadrelor didactice din Ungaria în semn de protest politicile guvernului.

Protest al cadrelor didactice din Ungaria

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Manifestaţie de protest a cadrelor didactice din Ungaria. Foto: captură youtube.com/RT.

Câteva mii de persoane au participat astăzi la o manifestaţie organizată la Budapesta de sindicatul cadrelor didactice din Ungaria în semn de protest faţă de proiectul bugetului din anul viitor şi politicile guvernului privind sistemul de educaţie.

Manifestaţia a fost organizată de sindicatul cadrelor didactice din Ungaria în semn de protest faţă de proiectul bugetului din anul viitor, sindicaliştii considerând că în cazul în care acesta va fi adoptat în forma actuală, va avea efecte negative asupra sistemului de învăţământ.

Oamenii s-au adunat întâi în faţa Academiei de Ştiinţe din Budapesta, după care s-au deplasat în coloană până la sediul Ministerului Resurselor Umane, care este responsabil cu domeniul educaţiei.

Preşedintele sindicatului care a organizat manifestaţia, Istvanne Gallo, a declarat că guvernul va limita dreptul la educaţie al copiilor prin unele schimbări privind pregătirea profesională, reducerea locurilor în licee, închiderea unor şcoli mai mici şi diminuarea susţinerii anumitor unităţilor de învăţământ.

"Astăzi este 22 noiembrie, ziua învăţământului public ungar. Ar putea fi şi sărbătoare, dar nu avem motive să sărbătorim, pentru că în cazul în care parlamentul adoptă proiectul de buget pentru anul viitor în forma actuală, în care se află şi schimbările care afectează negativ şi educaţia publică, distruge în mod ireversibil viitorul copiilor noştri, al elevilor şi al ţării", a spus Istvanne Gallo.

La finalul demonstraţiei a fost citită o petiţie prin care se cere guvernului să ia măsuri împotriva sărăciei în rândul copiilor, să aloce fonduri bugetare pentru salariile personalului din şcoli, să se consulte cu organizaţiile de profil în privinţa modificărilor din sistemul de învăţământ şi să nu fie adoptat proiectul bugetului în forma actuală.

În ultima perioadă, la Budapesta au avut loc mai multe acţiuni de protest faţă de proiectul unei taxe pe internet, faţă de corupţie şi faţă de politicile guvernului condus de Viktor Orban.

Ultimele sondaje de opinie au relevat faptul că susţinerea de care se bucură partidul de guvernământ Fidesz în rândul cetăţenilor a scăzut luna aceasta la 30 la sută, comparativ cu 35 de procente înregistrate în octombrie.  


Etichete UngariaBudapestaprotestesindicatebugetParlamentVictor OrbanguverntaxeînvăţământeducaţieIstvanne Gallomanifestaţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live