Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

George Nuţă

2 Iulie 2014
Vizualizari: 978
Comentează add

Şapte proiecte de mediu din România au obţinut o finanţare de aproximativ 5 milioane de euro, finanţare provenită prin programul de mediu „Life true”.

Protecţia mediului în zonele urbane

george-nuta

Euranet Plus.

Protecţia mediului înconjurător reprezintă o prioritate pentru Uniunea Europeană.

În acest context au fost recent aprobate câteva proiecte deosebit de importante, proiecte ce se vor derula în România cu finanţare europeană.

Domnul Mihai Roşioru, de la reprezentanţa Comisiei Europene în România, ne oferă amănunte.

Mihai Roşioru: 7 proiecte de mediu din România au obţinut o finanţare de aproximativ 5 milioane de euro, finanţare provenită prin programul de mediu „Life true”. Aceste proiecte includ un proiect al primăriei Bucureşti, al cărui obiectiv principal îl reprezintă studierea unor metode specifice privind coagularea particulelor de praf în zonele urbane, este vorba de acele particule în suspensie numite “pm10”. Este vorba de un întreg proiect pilot, care va fi desfăşurat în tot Bucureştiul, pe bulevardele şi străzile cu trafic intens, aici vor fi împrăştiaţi diverşi agenţi, de exemplu acetat de magneziu şi de calciu, tocmai pentru a studia manifestarea particulelor de praf „pm10” în anumite condiţii, cum ar fi de exemplu rezistenţa la îngheţ şi la dezgheţ, manifestarea acestora în timpul diverselor anotimpuri, condiţiilor meteorologice diferite, datele privind evoluţia traficului şi aşa mai departe.

Audio: Protecţia mediului în zonele urbane.

Reporter: Care este valoarea proiectului?

Mihai Roşioru: Acest proiect valorează jumătate de milion de euro.

Reporter: Când vor veni banii aici?

Mihai Roşioru: Banii vor veni în perioada imediat următoare. Proiectele sunt gata depuse pentru că au primit deja finanţarea. Nu este vorba de fapt de o prealocare, este vorba de o finanţare.​


Etichete Europa VerdeUECEMihai Roşioruproiectefinanţare europeanămediuLife trueprimărieBucureştiparticuleprafsuspensieprotecţiemediuzoneurbane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live