Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

14 Martie 2017
Vizualizari: 663
Comentează add

Autoritatea de Supraveghere Financiară a prezentat un pachet de măsuri în Comisiile parlamentare de Buget-Finanţe.

Propunere: Tarife de referinţă pentru RCA

iulian-olescu

Foto: pixabay.com.

Companiile care încheie asigurări de răspundere civilă auto vor trebui să respecte tarife de referinţă, care vor fi stabilite cu ajutorul specialiştilor de la Banca Mondială - este prevăzut într-un pachet de măsuri prezentate, astăzi, în Comisiile parlamentare de Buget-Finanţe de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Vicepreşedintele instituţiei, Cornel Coca Constantinescu, spune că se lucrează şi la redefinirea conceptului de client cu risc ridicat. 

Cornel Coca Constantinescu: "Dreptul la asigurare îl au toţi, ceea ce înseamnă că şi acei clienţi cu risc ridicat trebuie asiguraţi şi trebuie asiguraţi la un tarif corect, nu la un tarif maximal, care, de altfel, să aibă ca principal scop respingerea clientului de la asigurare.

"Noi vă propunem ca o instituţie care se numeşte Biroul Asiguratorilor Auto din România, ce se află în prag de înfiinţare, de altfel, pe ordonanţa în vigoare, pe Ordonanţa 54; la sfârşitul acestei săptămâni, dânşii îşi vor înregistra statutul.

"În acest BAAR vor funcţiona atât fostul birou de compensare între state, precum şi actualul Fond de protecţie a victimelor străzii". 

Potrivit proiectului aflat în discuţie, dacă un client primeşte o ofertă de asigurare RCA cu un cost mult mai mare decât tariful de referinţă, acesta se poate adresa altor doi asiguratori.

În continuare, dacă şi aceste oferte au preţuri mai ridicate, clientul poate contacta Biroul Asiguratorilor Auto pentru a stabili un alt tarif, pe baza cotei de piaţă".
 


Etichete RCAtarife de referintaAutoritatea de Supraveghere Financiară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live