Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

14 Februarie 2013
Vizualizari: 1404
Comentează add

Miercuri seara a avut loc o reuniune de urgenţă la Bruxelles pentru a stabili ce măsuri ar trebui luate la nivelul UE în cazul cărnii de cal vândută drept carne de vită.

Propunere de etichetare a cărnii din semipreparate

luminita-apostol

Foto: Agerpres.

Mai mulţi miniştri europeni pledează pentru etichetarea la origine a cărnii utilizate în produsele semipreparate.

Opinia a fost exprimată la reuniunea de urgenţă de miercuri seară de la Bruxelles, convocată pentru a stabili ce măsuri ar trebui luate la nivelul Uniunii Europene în cazul cărnii de cal vândute drept carne de vită.

Pentru moment, reuniunea a decis ca anchetele din ţările implicate să fie coordonate de organizaţia de combatere a criminalităţii la nivel european, EUROPOL.

Nu este vorba "de siguranţă alimentară"

Poziţia României privind suspiciunile că o parte din această carne ar proveni din ţara noastră a fost prezentată fără echivoc de ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

"Nu există niciun fel de dubiu. În România nu se putea întâmpla o astfel de fraudă", a declarat Daniel Constantin.

"Cred că s-a punctat foarte bine în ultimul timp. Nu este vorba de securitatea alimentară, de siguranţa alimentară, e vorba doar de o fraudă, prin înlocuirea etichetelor iniţiale.

"Nu este vorba de securitatea alimentară, de siguranţa alimentară, e vorba doar de o fraudă, prin înlocuirea etichetelor iniţiale. În România am verificat şi nu există posibilitatea să se fi produs această fraudă.

"Toate datele pe care le avem, toate documentele pe care le-am analizat arată că în momentul în care a fost sigilat transportul ele au fost etichetate în mod corect. În momentul în care au intrat în posesia importatorului, deja răspunderea se mută la importator", a declarat Daniel Constantin..  

Oficialul român a mai spus că este de dorit ca ancheta să fie încheiată cât mai repede şi situaţia clarificată, pentru că sectorul zootehnic înregistrează pierderi în ţările implicate.

Abatoarele din România - a argumentat Daniel Constantin - s-au confruntat deja cu refuzuri la export din partea unor parteneri europeni.


Etichete carneetichetarecalvitălasagnaDaniel ConstantinBruxellesUE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live