Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Iunie 2018
Vizualizari: 536
Comentează add

Promovarea în public, în orice mod, a unor idei, concepţii sau doctrine antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Promovarea de idei antisemite este infracţiune

radiojurnal

  Memorialul Yad Vashem. Foto: Arhiva.

Promovarea în public, în orice mod, a unor idei, concepţii sau doctrine antisemite constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi, prevede un proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Iniţiativa legislativă pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului a întrunit 257 de voturi pentru şi o singură abţinere.

Potrivit proiectului, prin antisemitism se înţeleg manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva evreilor, îndreptate împotriva persoanelor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor comunităţilor evreieşti sau lăcaşurilor de cult.

Constituirea unei organizaţii cu caracter antisemit, dar şi aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unei astfel de organizaţii se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani. Proiectul de lege va fi transmis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.


Etichete ANTISEMITLEGEDEPUTAŢIURĂEVREIcultcomunitate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live