Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Purcaru

30 Mai 2017
Vizualizari: 982
Comentează add

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor lucrează la raportul final asupra proiectului legii salarizării, astfel încât, săptămâna viitoare, legea să intre la dezbatere în plen.

Proiectul legii salarizării, în Comisia pentru muncă a Camera Deputaţilor

catalin-purcaru

   

Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor lucrează la raportul final asupra proiectului legii salarizării, astfel încât, săptămâna viitoare, legea să intre la dezbatere în plen.

Deputaţii din Comisia pentru muncă au finalizat dezbaterile asupra anexei privind salarizarea unitară, care conţine salariile de bază şi coeficienţii de calcul pentru angajaţii din domeniul educaţiei.

Este prima anexă din cele nouă prevăzute în proiecutl legislativ, astfel că dezbterile se vor întinde pe întreaga durată a zilei.

Un punct din anexă a fost amânat pentru săptămâna viitoare şi anume acela privind salarizarea pentru funcţiile de conducere.

Reprezentanţii sindicatelor au susţinut că, potrivit grilei, un director de unitate şcolară va avea un salariu mai mic decât maximul la cât ajunge un profesor.

În replică, ministrul muncii, Olguţa Vasilescu, a precizat că în noua lege a salarizării coeficienţii sunt calculaţi în funcţie de celelalte familii ocupaţionale.

Astfel, ministrul muncii a explicat că o majorare acordată de unităţi şcolare implică automat majorări pentru toţi directorii de instituţii.

Totuşi, s-a admis un amendament prin care un director al Casei Corpului Didactic va avea salariul de bază identic cu un inspector şcolar adjunct, deci 6.580 de lei.

Deputaţii au eliminat şi o prevedere din anexă, care preciza că salarizarea unui preşedinte al Senatului universitar se face de către rector, astfel, prin eliminare, această funcţie va fi onorifică.

Ministrul muncii nu a făcut concesii în ceea ce priveşte propunerile de majorări salariale şi asta deoarece încă de ieri Olguţa Vasilescu spunea că anvelopa salarială este de 32 de miliarde de lei până în 2020 şi de 43 de miliarde până în 2022.

Totuşi, s-a admis un amendament prin care personalul didactic din învăţământul universitar, care nu beneficiază de gradaţia de merit, poate primi prin concurs un spor de performanţă academică, pe durata unui an.

Acest spor se acordă penrtu un număr de până la 15% din posturile didactice de predare existente la nivelul instituţiei, şi reprezintă 10 procente din salariul de bază.

În grila de salarizare s-a mai introdus şi funcţia de mediator şcolar, cu acelaşi coeficient al pedagogului şcolar şi laborantului.


Etichete Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilorlegea salarizării

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live