Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

27 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1185
Comentează add

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor începe discuţiile la proiectul legii insolvenţei persoanelor fizice, care va permite celor cu datorii la bănci să-şi declare falimentul.

Proiectul legii falimentului personal, în Comisia Juridică

gabriela-tatarau

Foto: Arhivă.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor începe, astăzi, discuţiile pe fond la proiectul legii insolvenţei persoanelor fizice.

În esenţă, actul normativ va permite celor cu datorii la bănci să-şi declare falimentul.

Deputaţii jurişti au decis să meargă mai departe cu proiectul iniţiat de PSD pe tema insolvenţei persoanelor fizice, la care să adauge aspectele pozitive din celelalte propuneri legislative înaintate comisiei.

Acesta prevede ca datornicii să-şi poată declara falimentul personal, ceea ce ar însemna că executările silite se suspendă, iar pe durata insolvenţei nu se acumulează dobânzi penalizatoare.

Cel aflat în faliment va raporta cheltuielile personale unui administrator judiciar, care are drept de veto în privinţa utilizării veniturilor.

Politicienii susţin adoptarea cât mai rapidă a actului normativ, considerând că incapacitatea tot mai multor cetăţeni de a-şi achita creditele la bănci ar putea deveni o problemă socială.

Fondului Monetar Internaţional şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu adoptarea unei legi a falimentului personal, fără un studiu de impact adecvat.

De altfel, acest subiect, ca şi impactul asupra sectorului financiar al aprecierii francului eleveţian se află pe agenda delegaţiei FMI care soseşte, astăzi, la Bucureşti, pentru a treia revizuire a acordului stand-by cu România. 


Etichete Comisia JuridicăproiectCamera Deputaţilorparlamentfalimentul personallegeinsolvenţăfalimentFMI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live