Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Noiembrie 2015
Vizualizari: 730
Comentează add

Premierul a afirmat că, pregătirile pentru iarnă sunt şi ele în atenţia noului Executiv, reformarea administraţiei, salarizarea, precum şi stadiul absorbţiei fondurilor europene.

Proiectul de buget, prioritate a guvernului Cioloș

radiojurnal

Prim-ministrul Dacian Cioloş, Foto: gov.ro.

Guvernul urmează să adopte în prima şedinţă condusă de Dacian Cioloş o ordonanţă privind organizarea ministerelor şi va trece în revistă urgenţele administrative şi legislative pentru perioada următoare.

Premierul a afirmat că, pregătirile pentru iarnă sunt şi ele în atenţia noului Executiv, reformarea administraţiei, salarizarea, precum şi stadiul absorbţiei fondurilor europene.

Dacian Cioloş i-a cerut, totodată, ministrului de finanţe, Anca Paliu, să înceapă discuţiile cu ministerele în ceea ce priveşte proiectul bugetului pentru 2016, pentru ca sâmbătă, în cadrul şedinţei de guvern informale, să existe o primă formă a acestuia.

În opinia premierului, trebuie să existe o coerenţă între proiectul bugetar viitor şi programul de guvernare.  

”E important pentru mine să mergem repede cu acest proiect de buget şi în paralel, să avansăm şi cu planurile de măsuri care decurg din programul de guvernare, pe care să le legăm de proiectul de buget, să existe o coerenţă între bugetul pe care îl pregătim pentru anul mandatului pe care îl avem şi planurile de măsuri sectoriale.

”Şi aici aş vrea să subliniez în primul rând legătura dintre unele măsuri bugetare, care vor fi introduse în proiectul de buget privind salariile, în măsura în care acest lucru va fi posibil, şi reforma administrativă”, a afirmat premierul.


Etichete Dacian Cioloșproiectul de bugetprioritateguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live