Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

5 Noiembrie 2019
Vizualizari: 678
Comentează add

Noul ministru de finanţe, Florin Câţu, vrea ca proiectul de buget pe anul viitor să fie finalizat până la 15 decembrie 2019.

Proiectul de buget, ”finalizat până pe 15 decembrie”

iulian-olescu

Ministrul de finante Florin Citu. Foto: Agerpres

Proiectul de buget pe anul viitor ar urma să fie finalizat până la 15 decembrie. Este ceea ce şi-a propus noul ministru de finanţe, Florin Câţu.

El a vorbit despre acest obiectiv la preluarea mandatului, când a explicat şi de ce nu poate folosi ca bază la elaborarea bugetului proiectul lăsat de PSD.

Florin Câţu a avut o întâlnire cu fostul ministru Eugen Teodorovici, care a confirmat că este nevoie urgent de o rectificare bugetară. În fondul de rezervă al Guvernului nu ar fi mai rămas decât banii pe care guvernul Dăncilă nu a reuşit ieri să-i trimită către autorităţile locale.

Prioritățile Ministerului de Finanțe pentru perioada următoare sunt legate de rectificarea bugetară pentru acest an, de bugetul pentru 2020 și de reorganizarea ANAF, a precizat noul ministru, Florin Cîțu. El a adăugat că bugetul va fi construit având la bază legislația în vigoare, însă nu va putea fi folosit proiectul schițat de vechiul guvern, deoarece structura executivului diferă.

Florin Cîțu: Va fi totul diferit de ce s-a făcut până acum chiar și bugetul, avem mai puţine ministere şi vom începe de aici rectificarea şi totul /va merge/ pe noua structură a Guvernului, așa că trebuie să așteptăm întâi şedinţa de guvern de diseară. Ţinta rămâne întotdeauna şi ambiţia noastră este să fim la 3%, de aceea am şi vrut să preluăm cât mai repede acest mandat. Acum vedem ce este acolo. Ştiţi foarte bine că după nouă luni deficitul este la 2,6%.

Fostul ministru al finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat la rândul său că există un proiect de buget pentru anul viitor, însă acesta va trebui modificat de către noul executiv.

Eugen Teodorovici: Pentru anul viitor, există un proiect de buget pe care colegii mei l-au pregătit deja, are un deficit de 2,92% pe 2020, în care s-au prins toate cheltuielile necesare pentru pensii, pentru salarii și pentru, să zic așa, marea parte din facturile care urmează să fie anul viitor plătite. Noi am avut mai multe mistere, dânşii au o structură mai suplă și implicit trebuie să fie regândit.

Eugen Teodorovici a mai precizat că, în acest moment, în fondul de rezervă al executivului nu mai există decât sumele pe care fostul guvern a vrut să le aloce pentru autoritățile locale ieri, însă odată cu votarea noului executiv acele decizii au fost anulate.


Etichete bugetadoptare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live