Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Decembrie 2019
Vizualizari: 359
Comentează add

Camea Deputatilor a adoptat cu majoritate de voturi (272 pentru 5 abţineri) proiectul legislativ de abrogare a Legii privind recursul compensatoriu.

Proiectul de abrogare a recursului compensatoriu, adoptat

radiojurnal

Arhivă foto: Cristiana Sabău.

Camea Deputatilor a adoptat  cu majoritate de voturi (272 pentru 5 abţineri) proiectul legislativ de abrogare a Legii privind recursul compensatoriu, act normativ care a permis eliberarea înainte de termen a mii de deţinuţi.

Reporterul nostru, Petruţa Dinu, a urmărit dezbaterile din legislativ şi este acum în direct. Bună ziua, Petruţa.


Reporter: Bun găsit, deși dezbaterile din plen nu au fost lipsite de dispute verbale între parlamentarii PSD și PNL privind parcursul legii, în final deputații au votat pentru abrogarea recursului compensatoriu, fiind de părere că siguranța cetățenilor primează în fața eventualelor sancțiuni de la CEDO pentru țara noastră.

Liderul deputaților PNL Florin Roman, a declarat că Legea recursului compensatoriu a fost unul dintre cele mai nocive acte normative din ultimii 30 de ani, care a adus la eliberarea a peste 20.000 de condamnați.


Florin Roman: Am ajuns așadar astăzi la o situație absolut înfiorătoare: 22.000 de deținuți eliberați mai repede, deținuți care au ajuns în pușcării pentru că au comis fapte extrem, extrem de grave. Astăzi, Partidul Național Liberal va propus acest proiect care oprește criminalii, violatorii și tâlharii să mai umble liber pe străzile României.


Reporter:  La rândul său, liderul deputaților USR, Stelian Ion, a afirmat că recursul compensatoriu a apărut din dorința de a rezolva problema legată de condițiile din penitenciare cerută de CEDO, însă s-a transformat în legislativ într-o "grațiere mascată", subliniind că, pe viitor, trebuie gândită o reintegrare socială a celor ce încalcă legea.

Şi social-democrații au susținut abrogarea recursului compensatoriu, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, arătând că toți parlamentarii sunt conștienți de consecințele acestei legi.


Alfred Simonis: Sperăm ca pe viitor, guvernul în funcție să găsească toate metodele alternative și toate măsurile prin care să evite sancționarea de către CEDO, sancționare la care am ajuns cu toții la concluzia că, dacă se întâmplă, poate e mai bine să plătim acele despăgubiri decât să mai eliberăm din penitenciare oameni care fac ceea ce au făcut în ultimii ani.


Reporter: În ședința plenară de astăzi, deputații au mai votat pentru eliminarea asupra accizei la carburanți, de la 1 ianuarie, și pentru renunțarea la supraimpozitarea contractelor de muncă part-time. Ambele acte normative merg acum la promulgare.


Etichete camera deputatilorrecursul compensatoriuabrogarelegedetinuti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live