Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 09 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

13 Februarie 2019
Vizualizari: 551
Comentează add

e la ora 16:00, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, va prezenta senatorilor şi deputaţilor proiecţia bugetară.

Proiectul bugetului pe 2019 va fi dezbătut în plenul Parlamentului

alina-bordeiasu

Proiectul bugetului de stat pe anul acesta intră în această după-amiază în dezbaterile din plenul Parlamentului, după ce a trecut, azi-noapte târziu, de comisiile de specialitate.

Reporterul Radio România Actualităţi, Alina Bordeiaşu, este acum la Parlament şi ne oferă detalii în direct. Bună ziua, Alina! Te ascultăm!

Reporter: Bună ziua! De la ora 16:00, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, va prezenta senatorilor şi deputaţilor proiecţia bugetară, care, faţă de varianta propusă de executiv, a suferit câteva modificări în comisii.

Astfel, au fost diminuate bugetele alocate Ministerului Finanţelor, SRI şi SPP, pentru susţinerea unor programe de sănătate. De exemplu, faţă de fondurile alocate iniţial, bugetul SRI a fost redus cu 150 de milioane de lei, bani care vor merge către programul "Diabet juvenil".

Un alt amendament ce propunea diminuarea cu încă 295 de milioane de lei a bugetului SRI a fost respins în Comisiile de buget-finanţe, după ce reprezentantul acestei instituţii a atras atenţia că se pune în pericol securitatea naţională.

În schimb, Ministerul Educaţiei a primit bani în plus pentru investiţii în construcţia de cantine, astfel încât să existe spaţii pentru acordarea unei mese calde elevilor.

Mai pot interveni însă modificări în plenul Parlamentului, unde iniţiatorii îşi vor putea susţine din nou amendamentele, inclusiv pe cele respinse.

Aşadar, decizia finală aparţine plenului reunit.


Etichete Proiectul bugetului pe 2019plenul Parlamentuluieugen teodorovici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live