Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

2 Ianuarie 2019
Vizualizari: 824
Comentează add

Într-o serie de declaraţii recente, premierul Viorica Dăncilă dezvăluia că bugetul este deja creionat şi îşi exprima speranţa de a fi adoptat de Parlament până la finalul lunii.

Proiectul bugetului de stat, prioritate centrală pentru Guvern

andrei-serban

Proiectul bugetului de stat va fi, luna aceasta, o prioritate centrală pentru Guvern.

Într-o serie de declaraţii recente, premierul Viorica Dăncilă dezvăluia că bugetul este deja creionat şi îşi exprima speranţa de a fi adoptat de Parlament până la finalul acestei luni. 

Premierul Viorica Dăncilă susţinea, în cadrul unei întâlniri neoficiale cu presa, care a avut loc la sfârşitul lunii trecute, că proiectul de buget pe anul acesta ar putea să fie discutat în prima şedinţă a guvernului din acest an, şedinţă care ar putea să aibe loc în zilele următoare. Viorica Dăncilă le-a spus ziariştilor că acesta este deja creionat de Ministerul Finanţelor şi că în el se regăsesc toate măsurile fiscale care au fost recent adoptate de executiv.

Viorica Dăncilă şi-a exprimat părerea atunci că bugetul pe acest an ar putea să ajungă luna aceasta în Parlament şi să fie adoptat până la sfârşitul lui ianuarie. De altfel şi liderul PSD Liviu Dragnea, care conduce Camera Deputaţilor, declara luna trecută că va discuta cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu dacă luna aceasta va fi convocată o sesiune extraordinară a Parlamentului şi când.

Tot luna trecută, pe la mijlocul ei, CSAT a adoptat bugetul pe anul acesta pentru domeniul securităţii naţionale şi a aprobat Planul de înzestrare a Armatei 2019 -2018. Preşedintele Klaus Iohannis declara că obiectivul fundamental al procesului de înzestrare constă în dotarea structurii de forţă cu tehnică şi echipamente militare performante, compatibile cu echipamentele NATO.


Etichete ProiectbugetprioritateGuvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live