Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

19 Iunie 2019
Vizualizari: 1050
Comentează add

Comisiile reunite de transporturi şi tehnologia informaţiilor din Parlament nu au avut, astăzi, cvorum pentru a dezbate documentele în cauză.

Proiectele ptr. reglementarea activităţii de transport alternativ, amânate

alex-lancuzov

UBER. Foto: Agerpres.

Cele trei proiecte pentru reglementarea activităţii de transport alternativ au fost amânate.

Comisiile reunite de transporturi şi tehnologia informaţiilor din Parlament nu au avut, astăzi, cvorum pentru a dezbate documentele în cauză.

O soluţie pentru ca platformele digitale de transport şi şoferii parteneri să poată funcţiona legal este emiterea unei ordonanţe de urgenţă.

Este o decizie pe care Guvernul ar putea-o lua mâine, după cum au lăsat să se înţeleagă reprezentanţii PSD. Preşedintele comisiei de Transporturi din Camera Deputaţilor, liberalul Lucian Bode:


Lucian Bode: Constatăm că distinşii noştri colegi de la PSD au plecat. Domnul lider de grup din Camera Deputaţilor de la PSD mi-a transmis sub cuvânt de onoare - şi spun public acest lucru - următorul lucru: mâine, guvernul va adopta ordonanţa de urgenţă. În condiţiile în care guvernul nu adoptă această ordonanţă de urgenţă, marţi, săptămâna viitoare vom avea şedinţă comună, toate cele cinci comisii sesizate vom da un raport şi acel raport va merge la plen, miercuri, pentru dezbatere şi vot final.


Realizator: Lipsa unui cadru legislativ pentru activitatea de ride-sharing îi nemulţumeşte pe reprezentanţii aplicaţiilor Uber, Bolt şi Clever.

De cealaltă parte taximetriştii reclamă că proiectul de ordonanţă ar duce la concurenţă neloială.

În plus, ei spun că o ordonanţă ar putea fi neconstituţională din moment ce în Parlament sunt în dezbatere mai multe proiecte pe acest subiect, ne-a transmis reporterul nostru, Alex Lancuzov.


Etichete transport alternativamanatLucian BodeougsoferiUberBoltClever

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live