Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2021
Vizualizari: 519
Comentează add

Ministrul Muncii a vorbit şi despre continuarea unui proiect care să ajute oamenii cu dizabilităţi să-şi achiziţioneze tehnologii de asistenţă şi suport.

Proiecte pentru persoanele cu dizabilități

radiojurnal

Foto Agerpres

Oamenii cu un membru amputat nu vor mai fi nevoiţi să se prezinte la Comisia de Evaluare a Adulţilor cu Handicap - spune ministrul muncii şi protecţiei sociale, Marius Budăi.

El afirmă că urmează să fie modificat în acest sens un ordin de ministru, care, în prezent, vizeză doar persoanele care au două membre amputate.

Marius Budăi a vorbit şi despre continuarea unui proiect care să ajute oamenii cu dizabilităţi să-şi achiziţioneze tehnologii de asistenţă şi suport.


Marius Budăi: Trebuie să continuă ceea ce am început, şi anume acele vouchere - atenţie! - pentru tehnologia asistivă care nu este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. Au fost, în primă fază, gândită măsura, discutată cu Comisia Europeană, în mandatul trecut, pentru a găsi un element de a solicita finanţare de la Uniunea Europeană, în vederea angajării. Acum se doreşte extinderea acestei măsuri, cu siguranţă va trebui să discutăm şi în Guvern şi cu Comisia Europeană.


Realizator: În prezent, persoanele cu dizabilităţi cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, aflate în căutarea unui loc de muncă, pot obţine un voucher de până la 23.000 de lei, pentru a-şi achiziţiona dispozitive şi tehnologii de asistenţă şi suport.

Banii sunt acordaţi printr-un proiect cu fonduri europene - precizează reporterul RRA, Daniela Vasilescu.


Etichete tehnologia asistivădizabilitatihandicapministerul munciimarius budaitehnologiicasComisia de Evaluare a Adulţilor cu Handicapmembru amputat(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live