Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

19 August 2021
Vizualizari: 450
Comentează add

O ordonanță de urgență, care va fi discutată în ședința de guvern, prevede că deşeurile se vor colecta separat - menajer, sticlă, hârtie şi plastic.

Proiecte aflate pe ordinea de zi a şedinţei de guvern

andrei-serban

  Palatul Victoria - sediul Guvernului României.    Foto: gov.ro.

Guvernul are programată astăzi şedinţa săptămânală. Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, între care unele legate de colectarea selectivă a deşeurilor, acordarea de stimulente financiare unor elevi care au obţinut rezultate şcolare, sau suplimentarea personalului din casele teritoritale de pensii.
 
Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Executivului, se află proiectul unei ordonanţe de urgenţă care prevede colectarea selectivă a deşeurilor.
 
Prin adoptarea acestui act normativ, România va evita o sancţiune din partea Uniunii Europene legată de modul în care se colectează deşeurile în ţara noastră.
 
După adoptarea ordonanţei, deşeurile se vor colecta separat - menajer, sticlă, hârtie şi plastic.
 
Alte proiecte care se mai află pe agenda şedinţei: o hotărâre privind acordarea unor stimulente financiare elevilor care au obţinut nota 10 la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat; o ordonanţă de urgenţă care prelungeşte programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar din ţară, şi o alta care suplimentează cu 1.000 posturi din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice, este nevoie de mai mulţi angajaţi la Casa de Pensii pentru procesul de recalculare a pensiilor, care trebuie să se încheie la 1 septembrie 2023.
 
O altă hotărâre de guvern înfiinţează Comisia pentru Managementul Imigraţiei, din cadrul Ministerului de Interne, care va pune în practică strategia naţională privind imigraţia.
 

Etichete guvernsedinta de guvernordonantecolectare selectivasuplimentare personal case de pensii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live