Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

4 Februarie 2021
Vizualizari: 271
Comentează add

Ministerul Educației a transmis o schiță a ordinului comun privind redeschiderea școlilor Ministerului Sănătăţii.

Proiect de ordin privind redeschiderea școlilor

petruta-obrejan

Ministerul Educației i-a transmis Ministerului Sănătății în această dimineață pentru aprobare o schiță a ordinului comun privind redeschiderea școlilor în format fizic.

Cele două ministere au lucrat la document începând de ieri și urmează ca acesta să fie prezentat inspectorilor școlari astăzi de la ora 11:00 în cadrul unei videoconferințe.

Printre prevederi se numără distanțarea de un metru între elevi, acolo unde este posibil, și purtarea măștii de protecție în permanență. Redeschiderea școlilor începând de luni s-a aflat ieri în atenția executivului, care a aprobat cele trei scenarii în funcție de care elevii vor merge sau nu în mod fizic la cursuri.

Scenariul verde, galben sau roșu va fi aplicat la nivelul fiecărei localități în funcție de incidența cazurilor de coronavirus.

De luni, 8 februarie, peste 2,4 milioane de elevi din cei aproape trei milioane vor merge efectiv la școală, a precizat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, care a explicat și scenariile aprobate prin ordonanța de urgență de executiv la recomandarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Sorin Cîmpeanu: În primul rând antepreșcolari, creșe, preșcolari, grădinițe, elevi, învățământ primar inclusiv clasa zero, învățământ gimnazial, învățământ liceal, deci, practic, tot, la rata de infectare mai mică sau egală cu 1. Următorul scenariu, rata de infectare mai mică sau egală cu trei la mie, vor merge cu prezență fizică antepreșcolari în creșă, preșcolari în grădiniță, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare în școală. Vor merge de asemenea și elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Al treilea scenariu, rata de infectare peste trei la mie, dar mai mică de şase la mie, vor merge doar antepreșcolari în creșă, preșcolari în grădiniță și elevii învățământului primar, inclusiv clasa pregătitoare.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a anunțat adoptarea unui proiect de lege care va abroga legea numărul 173/2020 care interzicea înstrăinarea acțiunilor și activelor companiilor cu capital majoritar de stat, afirmând că această lege a nemulțumit mediul economic, mai ales cel investițional.

Florin Cîțu: Acest proiect de lege merge la Parlament. Este un lucru foarte important, un mesaj clar pentru investitori, atât din România, cât și din exterior că acest guvern este un guvern care susține investițiile, un guvern care știe că are nevoie de investiții pentru a se dezvolta și este un semnal corect.

Abrogarea de către guvern a legii inițiată de PSD este criticată de liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Acesta consideră demersul drept o crimă economică și susține că nici o țară civilizată nu și-a vândut companiile strategice la un preț mic într-o perioadă de criză.


Etichete (ii)ordinredeschiderescoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live