Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 27 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

12 Iunie 2019
Vizualizari: 538
Comentează add

Un amendament prevede deschiderea adopţiei internaţionale pentru copiii greu adoptabili

Proiect de modificare a legislaţiei adopţiei

iulia-gherman

 

Proiectul de modificare a legislaţiei adopţiei iniţiat de guvern a intrat în dezbaterea Comisiilor juridică şi de muncă din Camera Deputaţilor. Ulterior, documentul va fi supus votului în plen, iar această Cameră este decizională, întrucât Senatul a adoptat actul normativ, anul trecut.

Amendamentul propus de Oana Bîzgan prevede deschiderea adopţiei internaţionale pentru copiii greu adoptabili, care pot prezenta un handicap major, au peste 14 ani şi pentru care într-o perioadă de 9 luni nu s-au demarat proceduri de adopţie de către o familie din România.   

Oana Bîzgan: "Această listă să fie disponibilă pentru adopţii către cetăţeni străini strict numai din ţările care au ratificat Convenţia de la Haga".   

Fostul ministru al muncii, deputatul PSD Olguţa Vasilescu a susţinut ca amendamentul să fie introdus în lege, eventual după un an. 

Olguţa Vasilescu: "Dacă în câteva luni de zile, nu în câţiva ani, poţi să adopţi un copil, vin şi aceste stimulente financiare, nu cred că vor mai fi copii în centrele de plasament care să necesite deschiderea unei adopţii internaţionale". 

Acest punct de vedere a fost susţinut şi de deputatul USR Iulian Bulai. 

Iulian Bulai: "Este o problemă care depăşeşte graniţele României. La nivel european, în chestiuni de integrare nu există o colaborare directă şi reglementată între instituţiile de protecţie a copilului". 

Proiectul de lege prevede, între altele, reducerea timpului necesar adopţiei, stimulente financiare pentru persoanele care doresc să adopte un copil cu vârsta de peste 7 ani şi creşterea de la 2 la 3 ani a atestatului de adoptare. 


Etichete Oana BîzganhandicapConventia de la HagaOlguţa VasilescuIulian Bulai

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live