Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 20 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

24 Noiembrie 2020
Vizualizari: 258
Comentează add

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a anunţat astăzi că a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege privind statutul personalului de specialitate judiciară.

Proiect de lege privind statutul personalului de specialitate judiciară

diana-surdu

Foto: Facebook.com

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a anunţat astăzi că a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege privind statutul personalului de specialitate judiciară și al altor categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești, al parchetelor și al Institutului Național de Expertize Criminalistice.

Actul normativ a completat proiectele de modificare a legilor justiției, reglementează în principal activitatea grefierilor, dar și a altor categorii profesionale care nu vor mai fi denumite generic personal auxiliar, ci de specialitate juridică, pentru că rolul lor a crescut treptat și a ajuns de o importanță esențială pentru activitatea instanțelor și parchetelor, a explicat ministrul.

Proiectul aduce și alte noutăți, grefierii vor fi recrutați numai prin concurs, iar studiile superioare juridice vor fi general obligatorii. Documentul propune și o nouă clasificare a funcțiilor, ne-a transmis reporterul nostru Diana Surdu.


Etichete minstrul justitieicatalin predoiujudecatroi(rs0

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live