Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Martie 2021
Vizualizari: 120
Comentează add

Guvernul vrea să adopte o modificare legislativă, astfel încât persoanele pensionate din sistemul public să nu mai poată fi angajate la stat decât dacă renunță la pensie.

Proiect de lege, analizat la ministerul muncii

radiojurnal

 Foto: gov.ro

Guvernul vrea să adopte o modificare legislativă, astfel încât persoanele pensionate din sistemul public să nu mai poată fi angajate la stat decât dacă renunță la pensie sau se mai propune varianta ca bugetarii să lucreze, dacă vor, până la 70 de ani.
 
Andrei Șerban are detalii despre actul normativ ce ar urmă să ajungă săptămâna aceasta în atenția executivului pentru analiză.
 
Reporter: Proiectul de lege privind cumulul pensiei cu salariul de la stat este elaborat de Ministerul Muncii. Ministrul de resort, Raluca Turcan, a arătat că analizează mai multe variante, iar una se referă la a oferi posibilitatea persoanelor care au vârsta de pensionare să aleagă între pensie și a continua activitatea până, de exemplu, la vârsta de 70 de ani.
 
Şi premierul Florin Cîțu a declarat, săptămâna trecută, că acesta este un proiect de lege normal cu care este de acord.
 
Florin Cîțu: Este un proiect de lege pe care l-am discutat în coaliție. Am văzut draftul proiectului de lege. Cred că o să fie o comunicare din partea Ministerului Muncii în zilele următoare, cu detalii, va fi o dezbatere publică și vom vedea dacă vor fi și excepții sau nu. Mie mi se pare un proiect de lege foarte bun. Ştiți că am încercat și anul trecut acest lucru și mi se pare normal, în momentul în care ai ieșit la pensie să decizi dacă vrei să încasezi pensia sau dacă vrei să rămâi angajat atunci să renunți la pensie.
 
Reporter: În legătură cu acest proiect de lege, unii manageri au anunțat că urmăresc soluții complementare. De exemplu, ministrul educației Sorin Cîmpeanu a declarat că în învățământ este posibilă plata cu ora pentru a-i păstra pe profesorii care se pensionează, altfel în școala românească va crește numărul personalului necalificat, ceea ce nu este un lucru de dorit.
 
(PH)

Etichete ministerul munciipensiesalariu(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live